Slovenija
35 ogledov

Prahov sindikat bo zaostril stavko

Žurnal24 main
Po 15 dneh stavke Policijski sindikat Slovenije opozarja, da vlada in ministrstvo za javno upravo nista pokazala "resne namere za pogovore". Vlada ima čas za vse, samo za policiste ne, trdijo.

"V preteklih 15 dneh smo imeli konstruktiven dialog s predstavniki ministrstva za notranje zadeve, vendar samo o zadevah, ki so rešljive v tem okviru," danes ocenjujejo v Policijskem sindikatu Slovenije (PSS) in dodajajo, da so premierja ter ministrstvo za javno upravo pozvali k pogajanju, "vendar resne namere za pogovore do zdaj ni bilo."

Vlada ima čas za vse nevladne organizacije, druge interesne skupine in posameznike ... Samo za policiste, varuhe reda in miru, časa nima. Ostali smo sami, v stavki in pred resno odločitvijo, kako svojim članom zagotoviti normalno funkcioniranje države v skladu z demokratično usmerjenostjo družbe.
PSS

V nadaljevanju drugačne metode stavkanja
Napovedujejo, da bodo v petek pripravili razširjeno sejo, kjer bodo javnosti predstavili vse težave, ki jih imajo zaradi po njihovem diskriminatornega odnosa vlade. Poleg tega bodo takrat sprejeli tudi odločitve o nadaljnjem zaostrovanju stavke.

"Če smo do danes stavkali na način, ki ni obremenjeval državljanov, in skrbeli za dobro ime ministrstva za notranje zadeve in policije, bomo v nadaljevanju uporabili tudi drugačne metode stavkanja. Svoje težave bomo prenesli na evropske organizacije, katerih člani smo, in o slovenski 'demokraciji' prek njih obvestili Svet Evrope," še sporoča PSS, ki ga vodi Branko Prah.

Spomnimo, na pogajanja vlade in sindikatov javne uprave so bili povabljeni tudi predstavniki PSS, a je hitro prišlo do zapleta, saj je sindikalna stran pod vodstvom Dušana Miščeviča njihovo sodelovanje zavrnila. Na prošnjo vodje vladne pogajalske skupine Helene Kamnar so nato pogajanja zapustili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.