Slovenija
160 ogledov

Praktično vsa ekipa odpuščena čez noč

Željko Mitrović namerava tudi v Beogradu odpustiti več zaposlenih. (Foto: Anže P Žurnal24 main
Pink SI. Število odpuščenih naj bi doseglo številko 80. Vsi so ostali brez decembrskih plač; tisti, ki še hodijo v službo, bodo morda kmalu ostali tudi brez prostorov.

Okoli 20 ljudi, ki so po informacijah ene od odpuščenih novinark na Pink SI še ostali, trenutno še hodi v službo. Ostali (bilo naj bi jih okoli 80) so bili čez noč odpuščeni. Čeprav se je o težavah skupine Pink že dolgo govorilo, jih je odločitev o prekinitvi pogodb z danes na jutri presenetila. Zdaj zahtevajo plače za december.

Kako bo s prostori?
Denarja niso dobili niti novinarji, tehniki, varnostniki, čistilke in drugi, naštevajo odpuščeni. Finančne težave jih ne zanimajo, želijo le svoj denar, poudarjajo. Po nekaterih naših informacijah naj bi bile težave tudi s prostori, ki jih Pink najema v BTC-ju.

Skupina odpuščenih s Pink SI je včeraj napisala odprto pismo, v katerem pišejo: "Bili smo odpuščeni čez noč. Kdaj bomo dobili plače?"

Tja so se pred kratkim vselili tudi novinarji Info TV, ki se je od jeseni s Pinkom dogovarjal za sodelovanje (posojanje opreme in delitev prostorov). Kot smo izvedeli, ekipa pri vselitvi ni imela nobenih težav in tudi prostore že redno uporabljajo. Zdaj že nekdanja novinarka Pink SI Katarina Papič nam je dejala, da vsaj februarja Pink še ne bo izgubil prostorov: "Ta mesec še ne. Kolikor sem seznanjena, so plačali elektriko in drugo." Na drugi strani nekateri njeni bivši sodelavci razpolagajo z informacijami, da je bil zadnji račun poravnan za december. Za pojasnila smo se obrnili na BTC City, a za zdaj nam še ni uspelo priklicati pristojne osebe.

20 ljudi za minimalne standarde
Glede samega dela pa pravi: "V službo še vedno hodi približno 20 ljudi. Obdržali so toliko ljudi, da lahko speljejo minimalni program. Lastne produkcije praktično ni. Delajo toliko, da zadostijo zakonskim potrebam. Kolikor sem seznanjena, na svoje plačilo čakajo vsi, tudi tisti, ki so ostali tam."

Takoj po novem letu so dobesedno čez noč odpustili vse novinarje, urednike, celotno redakcijo.
Vine Bešter

Pink postavil neslavni rekord
Kot nam je povedal prav tako odpuščeni vodja informativnega programa Vine Bešter, se je zadeva začela podirati po tem, ko je Mitrović odšel na zdravljenje. Kmalu za tem je direktor Pink SI Žarko Veličanski sodelavcem sporočil, da se informativni program ukinja; odločitev so v Beogradu utemeljevali s finančnimi težavami. Bešter še poudarja, da jih je zmotilo predvsem dejstvo, da so ves december podredili pripravam na nov projekt, takoj po novem letu pa so se od njih poslovili. Dodaja: "Beograjski Pink je postavil državni rekord v hitrostni ukinitvi produkcije. Upam, da ta rekord nikoli ne bo presežen. Naj bo to v poduk vsem."

Apek obravnava pritožbo
Izvedeli smo še, da trenutno aktivna ekipa pravzaprav le servisira program, ki jim ga posredujejo iz Beograda. Tu se zastavlja vprašanje, ali je sedanje izvajanje programa z vsebinskega vidika sploh še v skladu z Apekovo izdano odločbo o dodelitvi frekvenc.

Z Apeka so nam na vprašanja v zvezi s tem odgovorili, da so januarja prejeli "pritožbo anonimnega gledalca, v kateri je pritožnik trdil, da program Pink SI ne predvaja zadostnega obsega programskih vsebin lastne produkcije, saj naj bi bilo domnevno ukinjenih veliko oddaj lastne produkcije programa Pink SI. Apek je uvedel postopek strokovnega nadzora, ki še teče." Pinku tako preti opozorilo za odpravo kršitev v določenem roku.

Odgovore še pričakujemo z inšpektorata za delo, kamor smo se obrnili z vprašanji, ali so preverjali razmere za delo pri Pink Si (prostori in varnost po nekaterih informacijah morda ne ustrezajo vsem zahtevanim standardom).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.