Slovenija
18 ogledov

Pralnica za čistejše okolje

Ekologi brez meja bodo tokrat poskrbeli za manj odpadkov na prireditvah. (Foto: Žurnal24 main
Lonček. Denar boste dobili nazaj le, če ga boste odnesli v pralnico.

V okoljskem društvu Ekologi brez meja pripravljajo premično pralnico posode za enkratno uporabo, v prvi vrsti lončkov. “S pralnico želimo biti prisotni na večjih javnih prireditvah in omejiti količino odpadkov, ki tam nastaja,” pojasnjuje tiskovna predstavnica Polonca Štritof. Prvič bodo prali predvidoma v začetku maja.

“Pralnica bo v vozilu, ki ga bomo parkirali na dogovorjenem mestu na prireditvi,” razlaga. Na prvi stopnji bodo po njenih besedah prali samo lončke za pijačo. Zanje bodo obiskovalci že ob nakupu pijače plačali kavcijo in jo dobili nazaj, ko bodo vrnili kozarec. “Zaposleni v pralnici bodo težje zaposljivi in brezposelni,” dodaja Štritofova.

Projekt se imenuje Ekokoncept, pripravljajo pa ga s partnerjem Z glavo na zabavo, ki je samo lani izvedel 74 dogodkov. Sredstva za projekt so dobili od od ministrstva za delo, družino in socialne zadeve in Ekonomsko-socialnega sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.