Slovenija
16 ogledov

Prav bodo prišli dolgi rokavi

Luž bodo najbolj veseli malčki. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Čaka nas oblačen konec tedna z občasnimi plohami in nevihtami. V notranjosti do 20 stopinj, na obali nekaj pod 25. Topleje na južnem Jadranu.

Konec tedna nas čaka hladno poletno vreme. "Pretežno oblačno bo, z občasnimi plohami in nevihtami," pravi dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Pečenko. "Pri morju bo za odtenek boljše, čeprav lahko tam pričakujemo nekaj dežja." Temperature v notranjosti Slovenije bodo do 20, na morju pa malo pod 25 stopinj Celzija.

Občasno lahko padavine pričakujemo tudi na severnem, lepše pa bo na srednjem in južnem Jadranu. "Tam naj niti ne bi bilo toliko padavin, morda občasno malo več oblačnosti in kakšna ploha v nedeljo, vendar bistveno manj kot na severu," pojasnjuje Pečenko. Temperature bodo višje, med 25 in 30 stopinj Celzija.

Morje bo še toplo

Temperature morja zaradi hladnejšega zraka ne bodo bistveno nižje, med 25 in 26 stopinj Celzija. "Burje ni videti in noči bodo oblačne, zato bistvene ohladitve ne pričakujemo," razlaga Pečenko.

Na cestah bolj gosto

Kljub slabšemu vremenu bo konec tedna na slovenskih cestah gostejši promet. "Kot običajno lahko pričakujemo povečan promet v soboto dopoldan iz smeri Avstrije proti Hrvaški, v nedeljo popoldan pa v obratni smeri," pravijo na prometno-informacijskem centru. "V nedeljo bo promet gotovo povečan, saj se bodo vračali dopustniki, ki so na morje odšli pred enim tednom, za tiste, ki se na morje odpravljajo za dalj časa, pa jih tudi nekaj dni slabšega vremena ne bo odvrnilo."

Najbolj obremenjeni mejni prehodi bodo Sečovlje (na cesti Portorož–Sečovlje), Dragonja (na cesti Koper–Dragonja), Starod (na cesti Kozina–Starod), Jelšane (na cesti Ilirska Bistrica–Jelšane), Obrežje (na avtocesti Novo mesto–Obrežje) in Gruškovje (na cesti Ptuj–Gruškovje).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.