Slovenija
29 ogledov

Prava vročina šele julija

Na dopust se lahko odpravite brez skrbi. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Po deževnem vikendu se bo vreme izboljšalo. Prihodnji konec tedna spet sončno in toplo vreme.

„Ciklonsko območje, ki trenutno kroji padavine, se bo umaknilo do torka. V ponedeljek bo precej podobno vreme kot čez vikend, padavine pa bodo bolj osredotočene na vzhodno in južno Slovenijo, drugod pa bo teh padavin manj. Od torka naprej nas čaka suho vreme, v naslednjih dneh bo več sonca. Višje bodo tudi temperature, ki se bodo gibale okoli 20 stopinj Celzija,“ je za zurnal24.si povedal dežurni prognostik Jure Cedilnik na Agenciji RS za okolje (Arso).

Prava vročina šele julija
Prihodnji konec tedna bo spet sončen. Vreme bo suho in brez padavin, dvignile pa se bodo tudi temperature. „Te se bodo gibale okoli 25 stopinj Celzija,“ pravi Cedilnik. Dodaja, da zelo visokih temperatur, ki smo jih bili deležni pretekli teden, še ne moremo pričakovati. „Glede na trenutne napovedi kaže, da se bo vreme v prihodnjem tednu ustalilo in če se bo podobno vreme nadaljevalo tudi v prvem tednu julija, potem lahko spet upamo na visoke temperature.“

Dopustniki, ne skrbite!
Se v kratkem odpravljate na dopust in vneto spremljate vremensko napoved, saj vas skrbi, da bi lahko vreme pokvarilo tistih nekaj dni, ki ste jih tako nestrpno čakali? Brez skrbi. Vreme na Jadranu bo v naslednjih desetih dneh zelo lepo, temperature pa bodo precej visoke. „V ponedeljek in torek bo načeloma nekaj burje, drugače pa brez kakšnih posebnosti. Temperature bodo dosegle 30 stopinj Celzija v drugi polovici tedna.“ Tudi morje po precej toplo, zato si lahko oddahnete in se na dopust odpravite brez skrbi.

Še nas bo hladilo

Ohladitev, ki nas je jezila pretekle dni, pa vsekakor ne bo zadnja. Nevihte in hladnejše vreme lahko pričakujemo tudi v bodoče, kar po besedah prognostikov ni nič nenavadnega. „Kadar pride kakšen prodor hladnejšega zraka, se dogajajo nevihte. Nekaj časa seveda traja, da se ozračje segreje in potem se to ponavlja. To je čisto normalno poletje.“

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.