Slovenija
8 ogledov

Pravi direndaj v naslednjih dneh

Slavko Petek s soprogo Otilijo si je za družbo izbral Vladimirja Rukavino in Boj Žurnal24 main
Slabo vreme je zaznamovalo prve dni največjega slovenskega festivala. Danes se začenja Folkart.
“Kljub zelo slabemu vremenu smo z obiskom zadovoljni. V nedeljo zvečer je bila na primer glavna tribuna polna,” za Žurnal24 prve dni Festivala Lent komentira Boris Črnič iz Narodnega doma Maribor.

Cena ognjemeta skrivnost
Lentovci so tako včeraj na Velikem odru pripravili koncert Josipe Lisac, na Jurčkovem odru je nastopal Vlado Kreslin, občinstva pa ni manjkalo niti na drugih prizoriščih. “Ker vemo, da slabše vreme, kot je zdaj, ne more biti, se že veselimo konca tedna, ko je napovedano izboljšanje. V soboto ob 23.45 bo tudi veliki ognjemet, ki je že tradicionalen ob koncu Folkarta,” dodaja Črnič. Koliko stane 15-minutno razsvetljevanje neba z ognjemetom, ostaja poslovna skrivnost.

Na Folkartu barvito
Se pa danes ob 21.30 začenja že 21. Folkart. “Letos se bodo predstavile skupine iz Francije, Indije, Kolumbije, Srbije, Turčije, Združenih držav Amerike in Slovenije,” pravi Alenka Klemenčič, producentka Folkarta. V prihajajočih dneh bodo zagotovo med bolj obiskanimi prireditvami današnja predstava Moški&ženske.com, sredina koncerta Tomaža Domicelja na Jurčkovem odru in Zorana Predina na Večerovem odru, petkovi nastopi Adija Smolarja na Jurčkovem odru ter Keziah Jones na Glavnem odru.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.