Slovenija
36 ogledov

Pravi obraz Raščana

Družba Delo revije, ki je v lasti Mateja Raščana (na fotografiji), naj bi bila “ Žurnal24 main
Delo revije. Zaposleni čakajo na plačila socialnih prispevkov, honorarci na honorarje, poslovni partnerji na plačila računov.

“Že nekaj časa se v javnosti poskuša preprečiti objavo in s tem informiranje o katastrofalnem stanju v podjetju, katerega lastnik in direktor je Matej Raščan,” so v pismu, ki je prispelo na naše uredništvo, zapisali “zaposleni v podjetju Delo revije”, ki med drugim izdaja revije Obrazi, Lady, Stop in Jana.

Po njihovih besedah jim družba Delo revije že tri mesece ne plačuje prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, honorarni sodelavci pa že od januarja čakajo na plačilo za svoje delo. Kot dodajajo, Raščan obveznosti ni poravnal niti do nekaterih poslovnih partnerjev, med katerimi sta ljubljanska SNG Drama, kjer je potekal izbor Slovenke leta, in Cankarjev dom (CD), kjer so podelili viktorje.

“Po naših informacijah je družba že tako močno zadolžena, da v zadnjem času prodaja terjatve dobrih oglaševalcev, in to za kakršnokoli ceno,”
so dejali in dodali, da naj bi imelo Delo revije za 30 milijonov evrov kreditov, “vprašanje pa je, kako poravnava svoje obveznosti do bank, saj naj bi bili po nekaterih informacijah računi blokirani”.

Drama čaka, CD molči
O tem, ali so prejeli plačilo za najem prostorov, v CD nočejo govoriti, tudi če bi želeli, saj jih, kot je dejala direktorica kongresno-komercialne dejavnosti Breda Pečovnik, k molčečnosti veže pogodba, v SNG Drama pa so nam čakanje na plačilo potrdili, saj po besedah pomočnice ravnatelja Barbare Štukelj družba Delo revije kljub dvema pisnima opominoma še ni poravnala svojih obveznosti, ki bi jih morala plačati že 20. januarja.

Zamudo izplačil rešujejo
“V družbi Delo revije je res nastal zamik pri izplačilu prispevkov in honorarjev, kar rešujemo prioritetno – plačila so v fazi poravnavanja. Del plačil je bil poravnan prejšnji teden, večina jih bo poravnana ta teden,” so pojasnili na Delu revijah, medtem ko neporavnanih obveznostih do poslovnih partnerjev, namigovanj o zadolženosti Raščana in visokih kreditov družbe ne želijo komentirati.

So pa zato sporočili, da se je prejšnji četrtek sestala skupščina Dela revij, na kateri so sprejeli sklep o dokapitalizaciji družbe v višini treh milijonov evrov: “Osnovni kapital, ki znaša 1,18 milijona evrov, bo po povečanju z novimi denarnimi vložki 4,18 milijona evrov, dokapitalizacijo pa bo družba Monera izvedla v 30 dneh.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.