Slovenija
87 ogledov

Pravico vzel v svoje roke

Bojan Salomon se boji prepoznega inšpektorjevega ukrepanja, ki ne bo moglo prepr Žurnal24 main
Piran. Občino prijavil inšpekciji in izruval temelje za čitalec ob rampi.
Zaradi incidenta na gradbišču smo Salomona prijavili pristojnim organom.
Gašpar Gašpar Mišič, piranski podžupan

Pokvarjen razgled. “Na upravni enoti so mi potrdili, da občina za nov kiosk ob rampi nima gradbenega dovoljenja,” je razburjen piranski gostinec Bojan Salomon, ki opozarja, da mu bo objekt pokvaril razgled, ki ga zdaj lahko uživa iz svoje hiše.

Boji se, da bo inšpektor ukrepal prepozno, zato je pred dnevi kar sam izruval temelje za čitalec kartic ob bodoči rampi pred vstopom v Piran. Na občini so se namreč odločili za novo ureditev vstopa v mesto in izstopa iz njega, pri čemer bodo premaknili tudi kiosk za plačevanje parkirnine.

Občina obtožbe zanika
Piranski podžupan Gašpar Gašpar Mišič po drugi strani trdi, da gradbenega dovoljenja za novi kiosk ne potrebujejo, saj zakon to izjemo predvideva, če tlorisna površina tega objekta ne presega 30 kvadratnih metrov, višina pa ne štirih. “Šest mesecev smo se trudili okoli tega projekta in dobili soglasje krajevne skupnosti. Z deli se je strinjal tudi gospod Salomon, zato njegovega ravnanja ne razumem,” razlaga Gašpar Mišič. “Zaradi incidenta na gradbišču smo Salomona prijavili pristojnim organom,” dodaja.

Utrpel bo škodo
Salomon ob tem pritrjuje, da se je s prvotnim projektom strinjal, pred dnevi pa je izvedel, da so ga spremenili in da bodo kiosk postavili zgolj tri metre pred njegovo hišo. Prepričan je, da bo imel poslovno škodo zaradi padca vrednosti nepremičnine, pa tudi zaradi poslabšanja lokacije apartmajev v njej, ki jih oddaja turistom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.