Slovenija
1223 ogledov

Pravijo, da bodo šli zaradi NLB tudi na ulice

Slovenija, Ljubljana, 09.01.2012. Nova Ljubljanska banka d.d. - NLB. Foto: Uros Slovenija, Ljubljana, 09.01.2012. Nova Ljubljanska banka d.d. - NLB. Foto: Uros
Najprej pozivi in pisma, potem napovedujejo tudi proteste.

"Poziv, naj se banka ne zapre, bomo poslali na vlado, varuhu človekovih pravic in predsedniku države," pravi županja Črne na Koroškem Romana Lesjak. Poleg tega pa se bodo v uporu proti zaprtju povezali z župani krajev, kjer je bila NLB edina banka, možni so tudi protesti. 

Kot smo poročali včeraj, mora NLB zapreti 15 poslovalnic, ker vlada banke ni prodala do konca lanskega leta, kot smo obljubili, ko smo banki dali državno pomoč.

"Pri nas je tretjina prebivalcev starejših od 65 let, prihajajo pa tudi iz zaselkov več kot tisoč metrov nad morjem, poslovalnica NLB je bila edina banka pri nas," opozarja županja, ki ne more razumeti, da niso zaprli poslovalnice tam, kjer je še dvanajst drugih.

"Mislim, da je Evropska komisija bolj izgovor, pri nas ima res večina uporabnikov nizke pokojnine, ampak kljub temu potrebujejo banko, gledajo nas samo kot strošek," pravi županja in izpostavlja, da Evropska komisija in vlada na drugi strani poskušata spodbujati skladen regionalni razvoj in razvoj podeželja.

Najbližja poslovalnica bo po zaprtju več kot deset kilometrov od Črne na Koroškem v Mežici.

NLB Slovenija NLB bo zaprla 15 poslovalnic, kriva je vlada

Včeraj smo poročali, da je podobno vzdušje tudi v Žužemberku, kjer bo po zaprtju poslovalnice NLB najbližja 20 kilometrov daleč. Tudi tam je župan napovedal možnost protestov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1