Slovenija
16 ogledov

Pravna pomoč je le obljuba

“To je res natega, da te z obljubami zvabijo v sindikat, ko potrebuješ pravno po Žurnal24 main
Zdravstveni delavci. Sindikat raje molči.

Odgovor. “Ne komentiramo in se tudi ne želimo pojavljati v medijih,” so na vprašanje, zakaj so svoji članici, medicinski sestri Ireni Star, zavrnili pravno pomoč, odgovorili v sindikatu delavcev v zdravstveni negi. Da jo ponujajo, člane obveščajo celo na spletni strani.

Kot smo že poročali, Starova toži delodajalca Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana ter Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije. Dokazuje, da sta vzroka invalidnosti tretje stopnje nesreča na delovnem mestu (poškodba hrbtenice pri dvigovanju pacienta), ki jo po njenih besedah UKC vsa ta leta poskuša prikriti, in to, da je tudi po nesreči dolga leta opravljala najtežja dela v intenzivni terapiji, ker je delodajalec ni pravočasno premestil na drugo delo.

V sindikatu zdravstvenih delavcev, ki mu predseduje Jelka Mlakar, so se prav tako odločili, da nam ne odgovorijo niti na splošni vprašanji: v koliko primerih na leto svojim članom zagotovijo v 12. členu statuta zapisano pravico do pravne pomoči in v koliko primerih njihovi pravniki ali pravni zastopniki člane sindikata pred sodiščem zastopajo nasproti delodajalcem, to je bolnišnicam in zdravstvenim domovom.

Prav tako molčijo glede tega, na podlagi česa so že pred začetkom sojenja ugotovili, da je “primer že vnaprej izgubljen”; tako so namreč Starovi v sindikatu pojasnili, zakaj je ne bodo zastopali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.