Slovenija
13 ogledov

Pravočasni milijoni

Trgovsko središče v Stožicah bodo po napovedih dokončali do 25. novembra. (Foto: Žurnal24 main
Stožice. Janković bo junija Grepu nakazal 12 milijonov evrov, da bo lažje dokončal trgovsko središče.
116milijonov evrov je MOL do zdaj plačala Grepu za Stožice, od tega je 92 milijonov pobota.

Ljubljana. “Mestna občina Ljubljana (MOL) nam mora plačati še 22 milijonov evrov. Računam, da bomo do konca junija dobili 12 milijonov, drugo leto pa še deset milijonov evrov,” pravi Uroš Ogrin, direktor Grepa, ki teh 12 milijonov nujno potrebuje za dokončanje trgovskega središča v Stožicah.

Ob tem potrebuje 15 milijonov svežega kapitala, s katerim bi počrpal preostalih 15 milijonov evrov že odobrenega kredita pri konzorciju bank z NLB na čelu. Tudi ta manjkajoči denar bodo najverjetneje prispevale banke, je prejšnji teden napovedal Ogrin.

23 milijonov za dvorano
MOL mora Grepu slabih 23 milijonov evrov plačati za dvorano in drugo infrastrukturo v Stožicah, vendar na MOL računa od Grepa še niso dobili. Predvidevajo, da bodo del nakazali letos, del pa naslednje leto, tako kot pravi Ogrin.

Poleg tega bo morala MOL Grepu plačati še za park in del Titove ceste. To bodo storili, ko bodo končana dela, pravijo na MOL. Rok za dokončanje parka se izteče 15. decembra, medtem ko roka za Titovo še ni.

Tri nakazila
Do zdaj je MOL Grepu za športni park Stožice plačala 116 milijonov evrov, od tega je 97 milijonov evrov pobota zaradi javno-zasebnega partnerstva. Novembra je nakazala 11,3 milijona evrov, ki jih je za stadion dobila na razpisu ministrstva za šolstvo in šport, decembra pa je plačala še osem milijonov za dvorano, denar pa je dobila v mestnem proračunu. Skupno bo iz mestne blagajne za športni park šlo slabih 47 milijonov evrov, od tega so jih lani 
plačali 16 milijonov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.