Slovenija
14 ogledov

"Pravosodje ima dvojna merila"

Prvak SDS je prepričan, da ima slovensko pravosodje očitna dvojna merila. (Foto: Žurnal24 main
Janša se na spletni strani Facebook sprašuje, zakaj sodišče zadeve Patria ne obravnava prednostno? "Pravosodje ima dvojna merila," dodaja.

Janez Janša je na družabni spletni strani Facebook zapisal, da so okrajni sodnici v zadevi Patria Barbari Klajnšek že sredi novembra predlagali, da omenjeni postopek zaradi očitnih razlogov obravnava prednostno, za kar so se po njegovih besedah javno zavzeli tudi številni pravni strokovnjaki. "Prispel je suhoparen in deloma izmikajoč se odgovor, ki pa je v svojih posledicah vendarle nedvoumen: Prednostne obravnave ne bo," poudari nekdanji premier. 

Prvak SDS je prepričan, da ima slovensko pravosodje očitna dvojna merila. "Spomnimo se samo ponovno aktualne zadeve Baričevič in vračila njegovih psov. V rekordnem času so vse instance ukrepale v korist pomembnega lastnika in odvetniške pisarne Senica, odločalo se je celo isti dan, ko so bile podane vloge, odločbe so se pošiljale celo po telefaksu," poudari Janša in doda, da so tudi pri zadevi Perčič sodišča nenavadno hitro procesirala njegove tožbe proti SDS, "medtem ko smo na začetek sodne zadeve proti Antonu Ropu čakali dolga leta".

"Ali še kdo verjame v slučaje?"
"Tožilka, ki je vodila zadevo preiskovanja morebitnih prikrivanj dejstev policije v aferi bulmastifi zaradi zaščite vplivnih posameznikov ali nadrejenih, je bila Branka Zobec Hrastar. Iz nam dostopnih informacij nedvoumno izhaja, da je slednja policistu odredila delovanje le v smeri raziskovanja izvora fotografije mrtvega Baričeviča, ki je zaokrožila na internetu. In nič več. Ista tožilka vodi postopke v primeru Patria. Ali še kdo verjame v slučaje?" konča Janša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.