Slovenija
10 ogledov

Pravosodno ministrstvo vsebine ne komentira

Pravosodno ministrstvo je v zvezi s prometno nesrečo veleposlanice Voduškove dobilo dokumentacijo kolegov iz BiH-a.

Pravosodni ministrstvo BiH je na slovensko pravosodno ministrstvo poslalo dokumentacijo v zvezi s prometno nesrečo Nataše Vodušek. Obenem so dokumentacijo naslovili s prošnjo, da se jo posreduje pristojnemu slovenskemu organu. Pravosodno ministrstvo je dokumentacijo že poslalo na državno tožilstvo. Ker pa ministrstvo za pravosodje tukaj nastopa le kot posrednik in ni pristojno za vsebinsko obravnavo dokumentacije, o njej ne dajejo komentarjev.

Omenjena prometna nesreča se je zgodila 13. oktobra v Sarajevu, kjer je Voduškova tudi veleposlanica. Voduškova naj bi s službenim vozilom trčila v drugo vozilo. Moški za volanom drugega avtomobila se je v nesreči hudo poškodoval. Nataši Vodušek so naredili tudi preizkus alkoholiziranosti. Po navedbah tožilstva je bila veleposlanica vinjena, sama to zanika, obenem pa jo ščiti tudi diplomatska imuniteta.

Voduškovo so z zunanjega ministrstva poklicali na pogovor in ji prepovedali vrnitev v BiH. Če se veleposlanica ne bo smela vrniti v Sarajevo, naj bi tožila državo, poročajo mediji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.