Slovenija
23 ogledov

Praznični čas na tujem

slovenske železnice Žurnal24 main
Končno se je začelo odštevanje do novega leta - 2015. Čas za decembrsko razvajanje je pred vrati… Zakaj se ne bi z vlakom zapeljali v katero od prazničnih okrašenih evropskih mest in začutili decembrskega prazničnega utripa? Morda na Dunaj, v Budimpešto, Prago ali morda celo v Beograd?

Srbska metropola s Knez Mihailovo ulico, ki povezuje Trg republike in Kalemegdan, je brez dvoma prizorišče, ki obiskovalcu v prazničnih dneh  zagotovo ponudi  obilo priložnosti  za praznično razvajanje…pa še  z novim nočnim vlakom se lahko  pripeljete do središča decembrskega prazničnega dogajanja. Enosmerno vozovnico med Ljubljano in Beogradom je mogoče kupiti že od 25 evrov naprej.

 

 

 

 

 

 

Tudi madžarsko glavno mesto ob bregovih Donave, ki povezujejo nekdanjo Pešto in Budim, je  še kako vabljiva  praznična destinacija, ki prepriča  še tako zahtevnega  gosta. Vozovnico za vlak »Citadella«, ki bo po novem voznem redu spet »brzel« med Budimpešto in Ljubljano,  je mogoče kupiti že od 19 evrov naprej… Še večji turistični boom zadnjih let je češka Praga, ki jo obiskujejo množice turistov iz vsega sveta. Prestolnica  nekdanje skupne države Čehov in Slovakov  v decembrskih dneh ponuja prav posebno pravljično »kuliso«, ki z glasbo, gastronomsko ponudbo in seveda božično novoletnimi stojnicami, ki se šibijo od različnih dobrot, nikogar ne pusti ravnodušnega in nezadovoljnega. 

 

Če  je češka prestolnica  v zadnjih letih  turistični hit še zlasti v prazničnih dneh, potem  Dunaj že leta velja za eno najlepših evropskih mest v adventnem  in prednovoletnem času, morda celo najlepša okrašena  evropska  prestolnica. Če se sprehodite po središču mesta , potem  preprosto ne morete prezreti katedrale sv. Štefana ali Cesarske palače (Hofburg), ki se v teh prazničnih dneh še zlasti pokažeta  v vsej svoji »svetovljanskosti«.

 

Več o vsem  na železniških postajah, spletni strani  Slovenskih železnic, po e-pošti potnikinfo@slo-zeleznice.si in na številki 01 2913 332.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.