Slovenija
58 ogledov

Praznično na ministrstvih

Zaposleni v vladnih ustanovah so ponedeljek v veliki meri izkoristili za podaljš Žurnal24 main
7. februar. Uradniki na veliko po dopustih.

“Z ministrstva za zdravje sporočam, da danes, 7. februarja 2011, ne moremo odgovarjati na vaša novinarska vprašanja zaradi odsotnosti večine pristojnih za posamezna področja. Vaša poslana vprašanja bomo obravnavali takoj v sredo, 9. februarja 2011,” so kolegici z ministrstva za zdravje sporočili v ponedeljek.

Podobno je bilo z ministrstvom za okolje in prostor: Mateja Mejavšek, odgovorna za odnose z javnostmi, je bila na dopustu, njena kolegica Darija Dolenc pa po besedah enega od zaposlenih na terenu.

Tudi pri pooblaščenki
Kolegici, ki je odgovore pričakovala od ministrstva za okolje, so sporočili, naj odgovorov na vprašanja, poslana 3. februarja, zaradi dopustov ne pričakuje. Do danes uradnih izjav ni bilo mogoče dobiti niti v uradu informacijske pooblaščenke, v ljubljanskem javnem podjetju Energetika pa so v ponedeljek zaprli klicni center za uporabnike.

Na vprašanja nam po telefonu ni hotela odgovoriti niti Marjeta Hvalič z oddelka za javni red Upravne enote Ljubljana, češ da je delovni čas le do 15. ure (poklicali smo 14.55); prejeli nismo niti odgovora po elektronski pošti, ki smo jo poslali ob 14.23.

Uspešneje na MŠŠ
Normalno so na vprašanja odgovarjali na ministrstvu za šolstvo, ažurni pa so bili tudi na zavodu za zaposlovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.