Slovenija
6 ogledov

Preberite tudi drobni tisk

Če se odločite za vodeno potovanje pri turistični agenciji, bodite pozorni na to Žurnal24 main
Preden kupite turistični aranžma, se prepričajte, kaj vključuje.

Bralec se je pritožil, da je plačal poletni počitniški aranžma pri eni od slovenskih turističnih agencij, ki naj bi vključeval vse izdatke, potem pa je moral določene stvari doplačati. Ko pa so nam z agencije poslali kopijo ponudbe, je bilo razvidno, da so nekatere storitve doplačljive. Primer kaže, da se ljudje včasih ne prepričamo dovolj natančno, kaj kupujemo.

Preden se odločite za nakup turističnega aranžmaja, se pozanimajte, kaj vključuje.
Tudi če agencija, pri kateri kupujete, velja za zanesljivo, si v katalogu natančno preberite ponudbo in ne pozabite na drobni tisk, kjer so pogosto navedena doplačila.

Če vam kaj ni jasno, vprašajte zaposlene na agenciji.
Ti vam morajo odgovoriti na vsakršno vprašanje, tudi če se morda zdi neumno. Vendar je bolje vprašati pred plačilom, kot da bi bili nato razočarani.

Če program ni bil izveden tako, kot je bilo navedeno, imate pravico do reklamacije.

Ko kličete na agencijo ali se tam osebno oglasite, jim povejte, kaj je predmet spora, nato pa človeka, s katerim se pogovarjate, prosite za ime. Tako se boste pozneje lahko prepričali, ali je bila vaša reklamacija zapisana in upoštevana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.