Slovenija
4 ogledov

Prebijajo se skozi dokaze zoper Černača in Dars

slovenija01.07.08...vinjeta...cestninska postaja...log...prvi dan vinjet..foto: Anže Petkovšek
Ovadba. Tožilci že več kot eno leto ugotavljajo, ali naj nekdanjega infrastrukturnega ministra inšefa Darsa kazensko preganjajo.

"Anonimno ovadbo smo zaradi vsebinskih pomanjkljivosti, ki niso omogočale ugotovitve dejanskega stanja, odstopili policiji, da v okviru svojih pooblastil zbere dodatne dokaze, ki bi omogočili tožilstvu, da sprejme odločitev, ali kazenski pregon nadaljuje ali pa zadevo zaključi," so nam s specializiranega državnega tožilstva (SDT) odgovorili na vprašanje, kdaj bodo sprejeli odločitev zoper nekdanjega ministra za infrastrukturo Zvoneta Černača in predsednika uprave Darsa Matjaža Kneza. S policije pa so sporočili: "Maja smo o ugotovitvah obvestili specializirano državno tožilstvo (SDT). Dodatnih zahtev z njihove strani do tega trenutka ni bilo."

Sporno rušenje postaj

Anonimnež v ovadbi upravi Darsa očita zlorabo položaja. Obstoječim pogodbenim partnerjem družbe naj bi oddala naročilo za odstranitev betonskih otokov in preureditev cestišča na cestninskih postajah Log in Torovo brez izvedbe javnega naročila, čeprav vrednost obeh projektov po javno dostopnih podatkih presega 40 tisoč evrov, ko je treba objaviti razpis.

Černaču pa v ovadbi očita, da je oškodoval javna sredstva. Njegovo ministrstvo naj bi javno naročilo za izvedbo prostega prometnega toka na cestninskih postajah izvedlo, čeprav za to ni bilo pristojno. "Nedvomno se je zavedal, da je oddano naročilo nezakonito, saj se je o tem dogovarjal z Darsom," mu očita ovaditelj.

Komentarjev 3
  • ljimonad 10:06 14.december 2013.

    no in sedaj se bodo javili velegospodje in vele poštenjaki iz sds in bodo dejali da so to montirali strici iz ozadja ha ha ha. pa ablastnik na tv razlaga da je treba poiskati in imenovati krivce za dolgove bank. ...prikaži več naj najprej samega sebe ovadi on je namreč omogočil kredite laškemu, istrabenzu, intereuropi, merkurju itd. verjeten je teta njegove soproge rabla kaj denarja da jim plača položnice ali pa bratec za svojo agencijo ha ha ha

  • Johan Spohan 09:16 14.december 2013.

    Ministri in DARS-ovci so kradli, kradejo in bodo kradli pri tako skorumpiranem pravosodju, katero samo išče kaj se ne da dokazati.

  • ennanova 08:59 14.december 2013.

    Nujna je sprememba ekonomskega kurikulumaV medijih ne beremo velikokrat, da je ekonomija zelo razdeljena znanost, v kateri že 30 let dominira ortodoksen pogled neoklasične smeri. Na večini ekonomskih fakultet po svetu poučujejo povečini samo ta pristop in to je ...prikaži več eden izmed ključnih razlogov za zadnjo krizo, kot tudi …http://za-misli.si/kolumne/ales-praprotnik/1346-nujna-je-sprememba-ekonomskega-kurikuluma