Slovenija
15 ogledov

Prebili prvo noč na filofaksu

Protest na filozofski fakulteti. Anže Petkovšek
Zasedba. V predavalnicah prespalo okoli 70 študentov. Blokada se nadaljuje.

Študenti iz gibanja Mi smo univerza so na zasedeni ljubljanski filozofski fakulteti po prvi noči nadaljevali alternativni študijski proces.

Pouk še vedno blokirajo v treh pritličnih učilnicah. Upor se širi na fakulteto za socialno delo, akademijo za likovno umetnost in fakulteto za družbene vede, ki naj bi jo zasedli v sredo.

Potek zasedbe ponoči

Prvo noč je na filozofski fakulteti v predavalnicah prespalo okoli 70 študentov, ki so si tja prinesli spalne vreče in blazine. Večino časa so porabili za pisanje izjav in pripravo programa za naslednje dni.

Ponoči so predvajali družbenoangažirane filme. Glavni vhod je po dogovoru z dekanom zaprt, a je vstop omogočen skozi stranskega. Poleg uradnih varnostnikov imajo študenti organizirano rediteljsko službo.

Za kakovosten študij

Na fakulteti bodo vzpostavili tudi kuhinjo. Vsak dan sicer potekajo vsebinske delavnice o problematiki visokega šolstva, zvečer pa se protestniki zberejo na direktno-demokratičnih skupščinah. Njihova ključna zahteva ostaja kakovosten in brezplačen študij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.