Slovenija
6767 ogledov

Pred čigavo hišo so podstavili bombo

Anže Petkovšek
Hiša v Zalogu, pred katero so policisti danes deaktivirali bombo, je v lasti Borisa Vukosavljevića, lastnika več propadlih varnostnih družb, poroča Siol.

Vukosavljevič naj bi bil tesni sodelavec Danijela Praštala, znanega iz afere Global. Pred Globalom sta konec leta 2007 varnostnika do smrti pretepla Gorazda Čamernika, Praštalova varnostna služba Vip Varovanje pa je nato izgubila licenco. Dejavnost in menda tudi varnostnike Vip varovanja je prevzelo Vukosavljevićevo podjetje Savoy, ki je leta 2012 brez premoženja pristalo v stečaju.

"V preteklosti je bil Vukosavljević lastnik tudi podjetij V&B Svetovanje in Delta Varovanje. Trenutno ima v lasti družbo Forna, vodi klub borilnih veščin Savoy in je med ustanovitelji Evropske šole za varnostne vede in preiskovanje," še poroča Siol.

protibombna zaščita Slovenija Ljubljana: Pod avtom našli eksplozivno sredstvo

Opozorili so tudi, da so januarja letos neznanci na dvorišču hiše zažgali osebno vozilo, pogorel pa je tudi nadstrešek. Policisti sumijo, da je šlo za kaznivo dejanje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • ode 08:47 20.marec 2019.

    Ker je bila bomba ali "bomba" nastavljena na vidnem mestu, prijavitelj pa jo je sam našel ali "našel", je velika verjetnost, da jo je nastavil sam iz določenih interesov.

  • Avatar Nefilimma
    Nefilimma 00:25 20.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • Lavdan 19:31 19.marec 2019.

    Žalostna Slovenija saj vse varnostne službe vodi balkanska mafija, a kot kaže v soglasju s policijo in Sovo. Sramota da to mafijo še plačujemo in jim sploh ni treba izsiljevat.