Slovenija
32 ogledov

Pred ministrstvom "prepovedano bivanje"

Blokupacija ministrstva za delo s strani 15o
1/9
Saša Despot
Protestniki iz gibanja 15o začel z blokupacijo ministrstva za delo.

Blokupacija ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ne gre po načrtih gibanja 15o. Varnostniki so ogradili del, kjer bi člani lahko postavili svoje šotore, zato so se ti namestili neposredno pred vhodom. "Simbolno smo postavili en šotor, ki so ga nasilno odstranili," je dejala Asja Hrvatin iz gibanja 15o.

Kljub temu so člani na skupščini, ki so jo izvedli pred ministrstvom, sklenili, da bodo vztrajali čez noč, in izvedli vse napovedane aktivnosti, jutri dopoldne pa se bodo sestali s predstavniki ministrstva in lastnikom zemljišča pred ministrstvom.

"Proti varčevalnim ukrepom"

"Pridruži se Blokupaciji MDDSZ! Zavrni zategovanje pasov! Izrazi svoje potrebe in želje! Zahtevaj dohodek, blaginjo in skupno!" na spletni strani poziva gibanje 15o.

"Tako imenovana razprava o varčevalnih ukrepih je potekala v ozračju zastraševanja, enoumja in mešetarjenja. Ob tem se je pokazala vsa beda interesnega in političnega predstavništva. Ko potrebujemo novo paradigmo ekonomskega in družbenega razvoja, je predstavništvo še enkrat dokazalo, da ni zmožno proizvesti alternativ," so še zapisali na spletni strani.

Na spletni strani napovedujejo, da bodo taborjenje in okrogle mize trajali do 30. junija, udeležence pa pozivajo, naj s seboj prinesejo šotore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.