Slovenija
2100 ogledov

Pred nami je vremenska motnja s padavinami in nizko mejo sneženja

Sneg
Konec tedna sonca ne bo manjkalo, temperature se bodo približale 20 stopinjam.

"Pred nami je nova vremenska fronta s padavinami in nizko mejo sneženja," pišejo pri vremenskem portalu Neurje.si. Za današnje jutro napovedujejo še jasno vreme, medtem ko bo proti poldnevu oblačnost začela naraščati. Najvišje dnevne temperature bodo med 6 in 9, na Primorskem okrog 12 stopinj Celzija. "Popoldan se bodo začele pojavljati rahle padavine, ki se bodo zvečer prehodno nekoliko okrepile in zajele vso Slovenijo. Ohladilo se bo, meja sneženja pa se bo spustila do okrog 500 metrov nadmorske višine, lokalno lahko ob močnejših padavinah tudi nižje. V noči na četrtek bodo padavine povsod ponehale, najkasneje na jugu države."

"Jutri zjutraj se bo zjasnilo, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost," pišejo pri Agenciji za okolje. "Popoldne bo spet več spremenljive oblačnosti, nastala bo kakšna kratkotrajna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 8 do 12 stopinj Celzija."

V noči na petek bodo predvsem v severnih krajih prehodno rahle padavine. V petek se bo zjasnilo, popoldne še lahko nastane kakšna ploha. V soboto bo sončno, zapihal bo jugozahodni veter.

"Alpe je dosegla vremenska fronta, ki bo zvečer prešla tudi naše kraje," razlagajo pri Arsu. "Pred fronto nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi doteka vlažen in nekoliko toplejši zrak."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Ob koncu tedna se bo nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka. "K nam bo znova dotekal toplejši zrak," napovedujejo pri Arsu. "V začetku prihodnjega tedna nas bo predvidoma prešla vremenska fronta, za njo pa se bo spet krepilo območje visokega zračnega tlaka."

"Proti koncu tedna sonca ne bo manjkalo, temperature pa se bodo ponovno približale 20 stopinj Celzija."

Neurje.si

V soboto kaže na precej jasno in suho vreme. "Spet se bo krepil jugozahodni veter," pišejo pri Arsu. "V nedeljo bo več oblačnosti na zahodu, zlasti v hribih zahodne Slovenije bodo občasno rahle padavine. Povečana verjetnost za padavine bo predvidoma tudi ob prehodu fronte v noči s ponedeljka na torek. Po prehodu fronte se bo nekoliko ohladilo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zdrej 08:42 13.marec 2019.

    Zanimivo da je senženje marca motnja. A ni motnja 10+ stopinj februarja?