Slovenija
4318 ogledov

Na nekaterih odsekih avti in polži enako hitri

PIC
Ta konec tedna je med najbolj prometno obremenjenimi v letu, saj je pred nami podaljšan konec tedna.

Zaradi prometne nesreče je bila primorska avtocesta danes že dvakrat delno zaprta, zato so nastajali dolgi zastoji. Ti še vedno vztrajajo v smeri proti Karavanškemu predoru (kar 10 km) in na nekaterih mejnih prehodih. 

Na mejnih prehodih tudi po dve uri

Na MP Sečovalje in Dragonja se na vstop v našo državo čaka kar dve uri, približno enako tudi za izstop. Dolge čakalne dobe so še na Gruškovju in Vinici. Aktualni podatki so na voljo tukaj.

Zastoji so tudi v Avstriji, Italiji.

O zastojih poročajo tudi s Hrvaške, stanje na tamkajšnjih avtocestah lahko spremljate tukaj.

Podajšan vikend zaradi praznika

Sicer na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da zaradi letnih dopustov in torkovega praznika Marijinega vnebovzetja, ko bo marsikdo v ponedeljek koristil dopust, pričakujejo prometno najbolj obremenjen vikend v letošnji turistični sezoni. Številni bodo proste dneve izkoristili za pot na slovensko in hrvaško obalo, kjer bo promet najbolj povečan.

Za številne že konec počitnic

Tudi jutri gre pričakovati zelo povečan promet in sicer v smeri od morja proti notranjosti. Gost promet na prometnoinformacijskem centru za državne ceste pričakujejo tudi v ponedeljek in torek, ko bodo turisti zaključevali podaljšane vikende na obali.

Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri. Zastoje je pričakovati tudi pred predorom Karavanke. 18. avgusta se zaključujejo kolektivni dopusti v Italiji, zato bo naraščal tudi promet od Madžarske proti Italiji, še piše na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Voznikom svetujejo, naj pred odhodom na pot preverijo stanje na cestah in po potrebi prilagodijo čas potovanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.