Slovenija
11275 ogledov

Pred nami polarni zrak, meja sneženja se spušča

Oblaki Profimedia
Pred nami precej spremenljivo vreme.

Ponoči in jutri bo oblačno in razmeroma hladno. Občasno bo rahlo deževalo, več dežja bo jutri. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, na Goriškem in ob morju okoli 10 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Pri vremenskem portalu Ciklon.si dodajajo, da nas bo ponoči dosegel polarni zrak in da se bo meja sneženja spet lahko spustila na okoli 1200 m. Jutri, še napovedujejo, bo verjetno najhladnejši in najbolj deževen dan v tem tednu.

Gibanje padavin spremljajte na tej povezavi.

Kislo vreme se bo po napovedih Arsa nadaljevalo tudi v sredo, ko bo pretežno oblačno, predvsem v južni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Izboljšanja si lahko tisti na vzhodu države nadejajo v četrtek in petek, tam bo povečini sončno, drugod bo še vedno pretežno oblačno. V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, a nekoliko topleje bo.

Napoved Arsa od 30. aprila do 5. maja

Do nedelje bo k nam iznad Sredozemlja pritekal razmeroma topel in vlažen zrak. V noči na prihodnji ponedeljek nas bo predvidoma prešla vremenska motnja, nato pa se bo nad območjem Alp okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Sledilo bo nekaj povečini sončnih dni, sklenejo pri Arsu. 

Ob opozorilu, da so napovedi do pet dni kar zanesljive, potem pa se ta zmanjšuje, pri portalu Ciklon.si dodajajo še, da bo v začetku maja nad severno Evropo izrazito območje nizkega zračnega pritiska, polarna fronta bi se lahko spustila še nekoliko južneje, čez dan bodo temperature težko presegle 20 stopinj Celzija.

Že nekaj časa smo v 25.sončevem ciklu, ki bo svoj maksimum dosegel leta 2025. Študije kažejo da bo ta cikel približno...

Posted by ciklon.si /srednjeročna napoved on Sunday, April 25, 2021

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.