Slovenija
19 ogledov

Pred nami še teden dni vročine

Vročina Bralka Žurnala24
Danes in jutri bo večinoma jasno z jutranjimi temperaturami od 12 do 18, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija, popoldanske pa bodo od 28 do 32, na Primorskem do 35. Medtem so v Franciji v stanju pripravljenosti, saj jih grozijo temperature prek 40 stopinj.

Vroči val v naslednjih dneh še ne bo popustil, zagotavljajo vremenoslovci na Agenciji RS za okolje (Arso). Jutri se bo ogrelo do 36 stopinj Celzija, pravijo, in tudi v torek in sredo bo sončno in vroče. Sicer dopuščajo možnost kakšne krajevne nevihte proti koncu tedna, vendar bo po večini suho, dežja pa ne bo.

Ob ohladitvi naslednji teden bo nekaj več možnosti za kakšno kapljo, in sicer naslednji ponedeljek.

Varčujte - ne poslabšujte težav z oskrbo z vodo

Na agenciji zaradi sušnih razmer v večjem delu države, zaradi katerih so zaloge podzemnih vod najmanjše v zadnjih petdesetih letih, pozivajo vse prebivalce k varčni rabi vode in naj s svojim ravnanjem ne poslabšujejo količinskega in kakovostnega stanja podzemnih in površinskih vod ter dodatno ne otežujejo preskrbe prebivalstva s pitno vodo.

V pripravljenosti zaradi hude vročine

Medtem se francoska vlada boji smrtonosne vročine, saj so francoski meteorologi napovedali temperature do 43 stopinj Celzija, zato je sprejela ukrepe, da bi preprečila ponovitev dogodkov iz leta 2003, ko je zaradi vročine umrlo največ ljudi v zadnjih 150 letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.