Slovenija
41 ogledov

Pred nami sveža jutra, vikend toplejši

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Četrtkovo jutro bo precej hladno, od -2 do 5 stopinj Celzija, ponekod bo slana, napovedujejo prognostiki. Čez dan bo jasno, sicer pa so pred nami lepi in toplejši dnevi.

Vremenske razmere, ki smo jim priča zadnje dni, so po besedah dežurnega prognostika za ta letni čas povsem običajne. "Noč bo precej jasna in tudi veter se bo umiril, z izjemo Primorske, kjer bo še pihala burja," je za zurnal24.si povedal Benedikt Strajnar z Agencije RS za okolje (Arso).

Slana le lokalno
Tam, kjer se bo veter umiril, predvsem pa v zaprtih in kotlinskih legah, bo lahko temperatura tudi blizu ledišča, "najhladneje bo verjetno ponekod na planotah Notranjske, tudi na Štajerskem in Koroškem bo v zatišnih legah lahko blizu ničle, zato ponekod opozarjamo na možnost slane", je še pojasnil Strajnar.

V prihodnjih dneh topleje
V prihodnjih dneh bodo temperature nekoliko višje, čez dan od 13 do 17 stopinj Celzija, v petek, soboto in nedeljo pa bo še topleje.

"Za nedeljo so že predvidene temperature čez 20 stopinj. Pred nami so lepi dnevi, ki pa se bodo začeli z nekoliko hladnejšimi jutri. Možnost za kakšne plohe pa je že precej minimalna," je sklenil Strajnar z Arsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.