Slovenija
31 ogledov

Pred nami temperature nad 30 stopinj

Poletje Shutterstock
Prve otoplitve že v četrtek, v začetku prihodnjega tedna nad 30 stopinj.

Vremenske napovedi za zdaj ne kažejo, da se nam v kratkem obeta vročinski val, vendarle pa bo začetek prihodnjega tedna prinesel izrazitejšo otoplitev. Po besedah dežurnega prognostika Agencije RS za okolje Jureta Cedilnika se bodo temperature približale 30 stopinjam Celzija, ponekod pa bodo segle tudi kakšno stopinjo čez.

Najtoplejša torek in sreda

Kot je pojasnil Cedilnik, trenutne vremenske napovedi kažejo, da bosta v prihodnjem tednu najtoplejša dneva torek in sreda. Ali bo otoplitev trajala dlje časa, ali pa se bo celo stopnjevala, zaenkrat še ni mogoče napovedati. Po Cedilnikovih besedah oprijemljive definicije vročinskega vala ni, o vročini pa govorimo, ko se dnevne temperature dvignejo nad 30 stopinj.

Še možne popoldanske nevihte

Danes in v sredo bo še nekaj padavin, oba dneva pa bo v popoldanskem času možna tudi kakšna nevihta. Bolj suho in stabilno vreme bo prinesel četrtek, ko se bo tudi otoplilo. V drugi polovici tega tedna bodo po Cedilnikovih besedah temperature bliže 25 kot 30 stopinjam. Glede temperatur je letošnji junij za razliko od maja le malenkost pod dolgoletnim povprečjem.

Otoplitev, ki prihaja, pa bo junij najverjetneje "spravila povsem v povprečje", je še dodal Cedilnik.

Komentarjev 1
  • Mrcina 15:33 11.junij 2013.

    Juhuuuuu...končno ! Čez teden, ko sem cele dni v službi me slabo vreme niti ne moti. Čez vikende pa le naj bo lepo, takrat smo fraj :)