Slovenija
7555 ogledov

Pred nami trije vdori polarnega zraka

Mrzlo vreme z vetrom Profimedias
Pri tretjem vdoru polarnega zraka vremenoslovci omenjajo sneg tudi v sredogorju, možnost slednjega pa tudi po nižinah.

Že od začetka tega tedna vremenoslovci napovedujejo spremembo vremena, ki se bo zgodila v nedeljo. Na portalu ciklon.si pri tem objavljajo srednjeročno napoved, pri kateri poudarjajo, da so pred nami trije vdori polarnega zraka v desetih dneh.

Prvi nas bo dosegel v nedeljo, drugi sredi prihodnjega tedna, tretji konec naslednjega tedna, predvidoma v soboto, 27. oktobra. "Seveda je zadnji še vprašljiv, kajti oddaljenost je vendarle še velika, v sredogorju in visokogorju bi lahko pri tretjem padlo kar precej snega, lahko pa nekaj malega tudi po nižinah," navajajo na ciklon.si.

Podrobneje ta konec tedna

"V soboto bo pretežno jasno. Megla se bo dopoldne razkrojila. Šibka burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21, na Primorskem do 24 stopinj Celzija," napoved za jutri podajajo vremenoslovci na Arsu.

V nedeljo bo sledilo zmerno do pretežno oblačno vreme, ponekod bo prehodno rahlo deževalo. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Hladneje bo.

V ponedeljek bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, na Primorskem bo pihala zmerna burja. Drugod bo sprva pretežno oblačno, popoldne se bo delno zjasnilo. V torek bo suho vreme.

Od 23. do 28. oktobra

"Nad območjem Alp in srednje Evrope bodo do petka pihali severozahodni do severni višinski vetrovi, ob koncu tedna pa se bo veter nad nami obrnil na jugozahodno smer. Prva hladna fronta bo naše kraje predvidoma oplazila v sredo, prihod druge, bolj izrazite, pa lahko pričakujemo ob koncu tedna," vdor tretjega hladnega zraka ob razlagi vremenske slike potrjujejo tudi na Arsu.

Dodajajo, da bo v torek suho vreme s precej sonca na Primorskem ter z jutranjo in dopoldansko meglo v notranjosti. V sredo bodo možne rahle padavine, v četrtek in petek bo suho vreme. "Verjetnost za padavine se bo povečala ob koncu tedna," napoved sklenejo na Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

vremenska napoved zima Accuweather Svet Objavili dolgoročno vremensko napoved za zimo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.