Slovenija
30 ogledov

Pred novimi izzivi

Na prireditvi so julije obudile tudi spomin na decembrsko dogajanje v deželi Juj Žurnal24 main
Naslednji projekt je urediti mestni park ob Krki.

Pomoč pride prav

Donacija.
Greta Perc, direktorica novomeške PE Banke Koper, je z željo, da bi projekti, ki so si jih zadale julije, res zaživeli, predsednici društva Jasni Šinkovec izročila simbolični ček v vrednosti tisoč evrov.

 

Uspelo nam je v akciji zbiranja denarja za mamograf, decembra je zaživela dežela Juju, z Ano Marijo Kozlevčar smo izdale prvi romsko-slovenski slovar. Mestni park na zelenici pod Portovalom je naš letošnji glavni projekt. A poudarjam: društvo denarja za park nima. Zbrati ga bo treba v našem prostoru, za kar pa bo potrebne ogromno energije,” poudarja Jasna Šinkovec, predsednica Društva 
Julija.

Dejavne tudi romske ženske
Na sredini prireditvi v Kulturnem centru Janeza Trdine, ki jo je poleg modne minirevije popestril Aleksander Mežek, so članice predstavile tudi projekt Ženska – ženski. Ta je zasnovan dolgoročno, njegov glavni cilj pa je ozaveščanje romskih žena po načelu: če izobraziš matere, izobraziš vso družino.

Prva naloga je že pred vrati: očistiti naselje Žabjak, v kar bodo poleg julij vključeni tudi Romi. “Julije želimo biti dejavne, a ne le tako, da opozarjamo, kaj ni dobro ali kaj bi lahko bilo bolje. Želimo zavihati rokave in delovati po načelu: delaš tisto, kar te veseli. Zato nam energije ne manjka,” dodaja Šinkovčeva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.