Slovenija
10 ogledov

Pred novimi projekti

Darinka Smrke vodi projekt mestnega parka, Cirila Zajc pa projekt Ženska ženski. Žurnal24 main
Društvo Julija. Idej, motivacije in delovne vneme Dolenjkam ne manjka.

“Poleg dežele Juju, ki bo popestrila prednovoletno dogajanje v našem mestu in razveselila predvsem najmlajše, smo še naprej osredotočene tudi na druga področja,” pravi predsednica društva Jasna Šinkovec. Eden od projektov je Ženska ženski, katerega namen je pomagati romskim ženskam pri vključevanju v vsakdanje življenje. Ana Marija Kozlevčar pa je včeraj predstavila romsko-slovenski slovarček, ki je nastal ob pomoči Zveze Romov Slovenije.

Tudi na internetu
Spletna stran. Društvo Julija ima trenutno 150 uradno registriranih članic in še precej več privrženk. Po novem pa ima tudi svojo spletno stran Drustvojulija.si, pri oblikovanju katere je pomagal Rok Zajc.

Mesto bo dobilo svoj park
Na zelenici na Portovalu pod Tušem naj bi prihodnje leto začel nastajati park, idejne rešitve zanj pa naj bi prihodnji mesec izdelala novomeška družba Acer. “Park se bo izvajal v fazah, saj si tudi tokrat julije želimo projekt izpeljati z donatorskimi sredstvi. Vsaka od faz bo predstavljala zaključeno celoto,” je pojasnila vodja projekta Darinka Smrke. Park bo namenjen vsem generacijam, saj bo urejen kot večnamenska javna površina. V njem bodo možne manjše prireditve, urejen bo razstavni prostor, paviljon, vodnjak in skulptura Primicove Julije.

Sodelujejo z občino
Smrketova je dodala, da je bilo sodelovanje z novomeško občino do zdaj korektno. “Župan je seznanjen z vsemi dejavnostmi. Sicer pa od občine ne pričakujemo denarja, ampak strokovno pomoč pri izdelavi projektne dokumentacije in sami izvedbi. Ker gre za javno površino, si želimo, da bi po dokončanju parka občina prevzela skrb zanj.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.