Slovenija
30 ogledov

Pred ohladitvijo še to

Zima, sneg, mraz, led EPA
Po odjugi, ki je dosegla naše kraje, bo v nedeljo spet hladneje. Do nedelje vremenoslovci omenjajo padavine, ponekod tudi močnejše nalive, zaradi katerih je Arso izdal opozorilo.

"V noči na petek bodo reka Vipava in ostale reke na jugozahodu ponovno pričele naraščati. Ob okrepitvi padavin in predvidenih nalivih v petek čez dan lahko reke in manjši vodotoki v jugozahodni in osrednji Sloveniji ponovno presežejo opozorilne pretoke in se razlijejo v manjšem obsegu," je opozorilo na svoji spletni strani danes izdal Arso.

Visokovodne razmere se bodo ohranjale tudi v soboto in nedeljo.

Hidrološko opozorilo | Avtor: Arso Arso


 

 

 

Do nedelje vremenska mešanica

Jutri bo relativno toplo jutro, temperature bodo znašale od 2 do 7 stopinj Celzija. Večinoma suho bo, oblačnost se bo ponekod lahko trgala. "Dopoldne bo deževalo predvsem v zahodnih in deloma južnih krajih, popoldne pa tudi ponekod vzhodneje. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo možni krajevni nalivi," opozarja Arso. Dnevne temperature jutri bodo od 8 do 14 stopinj Celzija.

V noči na soboto in v soboto zjutraj bo deževalo, več padavin bo v zahodni in južni Sloveniji. Čez dan bo večinoma suho, na severovzhodu se bo lahko pokazalo sonce. Pihal bo jugozahodnik.

"Popoldne bo na zahodu spet začelo deževati, zvečer in v noči na nedeljo bo dež od zahoda prehodno zajel večino države in do nedelje zjutraj že povečini ponehal. V nedeljo bo pretežno oblačno. Zvečer bodo padavine od zahoda ponovno zajele vso Slovenijo in v ponedeljek čez dan postopno ponehale," napovedujejo vremenoslovci.

Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 400 m. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Hladneje bo.

Prihodnji teden sneg do nižin

V ponedeljek bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo postopno spuščala. V torek bo več sonca in predvidoma suho vreme. Od srede bo spet večinoma oblačno z občasnimi rahlimi padavinami. Po nižinah bo večinoma rahlo snežilo.

Prevladovali bodo vzhodni vetrovi, nekoliko hladneje bo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.