Slovenija
5 ogledov

Pred otroki nad partnerico

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Dolenjski in belokranjski policisti so imeli v zadnjih 24 urah spet veliko dela. V okolici Novega mesta zaradi nasilja nad partnerico pridržali moškega in obvladali skupino pijanih vandalov.

Zaradi nasilnega partnerja je novomeške policiste na pomoč poklicala žrtev nasilja v družini iz okolice Novega mesta. Policisti Policijske postaje Novo mesto so ob zbiranju obvestil ugotovili, da je bil 43-letni osumljenec ob navzočnosti otrok psihično in fizično nasilen do svoje partnerice in ji poskušal preprečiti, da bi na pomoč poklicala policiste.

Dolenjski in belokranjski policisti so od ponedeljka posredovali v 28 nujnih primerih. Obravnavali so 4 prometne nesreče, 5 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih ter v zasebnih prostorih, s področja kriminalitete obravnavali kazniva dejanja nasilja v družini, povzročitve splošne nevarnosti, ogrožanja varnosti, poškodovanja tuje stvari, tatvin in vlomov ter ukrepali zaradi požarov, zgostitev prometa, povoženja divjadi in ovir na vozišču.

Nasilen že več let
Policisti so še ugotovili, da moški nad svojo ženo že več let izvaja nasilje in so ga v preteklih letih že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in ga s kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za nasilneža odredil sodno pridržanje.

Pijanega vandala obvladali z razpršilcem
Minuli konec tedna so novomeški policisti v nočnem času nadzora centra Novega mesta obravnavali tudi skupino moških, ki je poskušala poškodovati prometno signalizacijo in izruvati tablo.

Policisti so kršitelje, vse pod vplivom alkohola, identificirali, eden izmed kršiteljev pa je ostale pozival tudi k napadu na policiste in sam napadel policista.

Policisti so uporabili plinski razpršilec, kršitelje obvladali in jih privedli na policijsko postajo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, bodo zoper eno osebo na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo, dvema osebama so izdali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja do pooblaščene uradne osebe pri uradnem poslovanju in plačilni nalog zaradi poškodovanja prometne signalizacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.