Slovenija
7091 ogledov

Pred pošto več kot 50 metrov dolga vrsta

V. L.
Posnetek je nastal malo pred 15. uro pred poslovalnico pošte v ljubljanskih Kosezah. Ljudje v vrsti, v varni razdalji, saj v sam prostor lahko stopi določeno število ljudi.

Na pošti se lahko hkrati nahaja le toliko strank, kolikor je delujočih poštnih okenc. Ob tem naj stranke upoštevajo priporočeno medsebojno razdaljo, se glasi navodilo. 

Glede na to, da so pošte tako in tako že pred časom omejile obratovalni čas, je trenutno gneča veliko večja. Pred pošto v naselju je nastala kar 50 metrska vrsta. Pravzaprav se že uresničuje tisto, na kar so opozorili pri Sindikatu Poštnih delavcev, "da se obeta povečan obisk bančnih komitentov, ker banke skrajšujejo delovne čase, in povečana dostava paketov, kajti spletni trgovci so zaprli kontaktne točke, obenem pa ponujajo popuste in brezplačno dostavo. Svoje delo je v krizi omejila celo konkurenca v dostavi, kot npr. GLS in DPD," so opozorili na FB strani. 

Poštarji so veliko bolj obremenjeni, česa ne uspejo vročiti, pridejo stranke iskati na pošto. Nasploh pa v teh dneh pošiljajo in sprejemajo več pošiljk. "Ženska je po pošti prijateljici za rojstni dan poslala bomboniero in čestitko. Ne vem, če je v teh časih to tako tako nujno potrebno," nam je zaupal poštar. 

Na srečo se ljudje držijo navodil o varni razdalji, čeprav je bilo med njimi opaziti veliko jeznih obrazov. 

dezurni@zurnal24

 
Komentarjev 9
  • Avatar Arkvilla
    Arkvilla 00:08 19.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • Brane Ogrinc 21:43 18.marec 2020.

    Zelo radi za to so krive trgovin ki ji je denar važnejši od zdravja vsi veliki trgovci v Sloveniji bodo še naprej oddajali reklame vsaj tako smo obveščeni sicer bo malo manj ampak še boste dobili dokler bo še kakšen ...prikaži večn poštar v službi ne v kranteni.

  • Avatar jezeran
    jezeran 21:04 18.marec 2020.

    tako bo, dokler bo pošta jemala vse živo, kar se drugi že dolgo otepajo, pa čeprav z minusom. Je treba prijatelje od SDS nekje zaposliti, pošta je pravi kraj pa če kaj znaš ali ne, sploh če je generalni direktor ...prikaži več vidni član SDS. Pa na koncu sploh ni važno kdo je na čelu države, vsi se rinejo v vse državne firme ali ministrstva, nobeden pa ni sposoben za nič