Slovenija
6370 ogledov

Vlada načrtuje prenovo, dodatnih 120 sob, bazen ...

brdo Žurnal24 main
Letos bo izdelana projektna dokumentacija, celotna investicija v oba objekta pa naj bi znašala okoli 30 milijonov evrov.

Z lanskim sklepom vlade se bo večina dogodkov ob predsedovanju Slovenije Svetu EU leta 2021 država izpeljala na Brdu, zato se je vlada odločila prenoviti grad Brdo in dozidati hotel Brdo.

Premajhne kapacitete hotela ter neustreznost glede na zahteve so bile po navajanju Lilijane Kozlovič, generalne sekretarke vlade, ki je podpisana pod vladno gradivo, že v času predsedovanja Slovenije Svetu EU leta 2008 glavni razlog za zmanjšano uporabo hotela v namene namestitve gostov. Splošni cilj investicije je zato popolna prenova in širitev hotela v sodoben hotel, ki bo nudil namestitve na višjem nivoju. Po obnovi bo hotel nudil namestitve na nivoju petih zvezdic, za redno poslovanje pa bo hotel kategoriziran v štirih zvezdic superior.

Razširitev kapacitet bo mnenju vlade odprla nove možnosti prodora na mednarodni trg tudi z vidika trženja kongresnega centra, ki ga je država zgradila za predsedovanje EU leta 2008.

Z investicijo je predvidena delna rušitev obstoječega hotela, obnova ostalih obstoječih površin in izgradnja prizidka površine 3.800 kvadratnih metrov. V načrtu je zamenjava strehe, obnova strojnih inštalacij v obstoječem delu hotela, izgradnja dodatnih, širših dvigal in obnova pohištva. Z razširitvijo hotela se bo zagotovilo vsaj 120 sob višje kakovosti, zagotovila se bodo pokrita parkirna mesta ter uredila zunanja okolica hotela. Iz vladnega gradiva je razvidno, da je predviden tudi bazen.

Še letos se bo predvidoma izdelala investicijska in projektna dokumentacija. Dela na terenu se naj bi pričela prihodnje leto in zaključila do konca leta 2020. Izhodiščna cena opredeljena na 26,2 milijona evrov.

Prav tako iz vladnih gradi izhaja, da bo vlada potrdila naročilo izdelave investicijske in projektne dokumentacije za prenovo gradu Brdo, ki je najpomembnejši protokolarni objekt v Republiki Sloveniji. Vsa potrebna dela - v večini gre za strojne, električne in druge inštalacije - naj bi bila izvedena prihodnje leto, izhodiščna vrednost naložbe je skoraj 3,7 milijona evrov.

Komentarjev 11
  • Avatar praufo
    praufo 15:55 16.avgust 2017.

    za to državo je milijon potrošit tako kot za nekoga v trgovini 100€ ... oni prekladajo številke, pojma nimajo kaj koliko stane, rabijo svetovalce, in študije in že tam gre 10% ali še več ... po svoje je treba razumet ...prikaži več da ti mojstri ne vedo vsega, ampak žal pa nimajo odgovornoti in čuta do proračunskega keša, ki se "vsuje" in ga je UHHH ... potem pa prbijejo tako številko čez prst ... miljon gor al dol, kdo bi se sekiral, naslednji mesec pride nov

  • Avatar praufo
    praufo 15:32 16.avgust 2017.

    za 500.000€ se da narediti spodbno hišo skoraj vilo za 3 miljone pa že resen objekt (z bazenom) ... no če maš pa 30 miljončkov, pa ... mogoče ste pa pozabili, da se bo ddv znižal, ko bo "KAO" konec ...prikaži več krize, HALO! ... no take so bile obljube, ampak kdo bi vas resno jemal

  • Branko Ples 10:52 16.avgust 2017.

    Kot bi rekli na jugu, IMA SE, MOŽE SE .........