Slovenija
11550 ogledov

Pred RTV Slovenija velika množica ljudi

shod ZA RTV
1/8
Anže Petkovšek Shod pred referendumom v podporo ZA RTV zakon.
Pred nedeljskim referendumom, na katerem bodo volivci odločali tudi o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), je danes potekal shod za RTV, na katerem so udeleženci poudarili pomen neodvisne javne radiotelevizije in nedopustnost trenutnega dogajanja na RTVS. Dogodka so se udeležila tudi mnoga znana imena novinarstva, glasbe in športa.

"Zbrali smo se za zmago neodvisnih kritičnih medijev, neodvisnih kritičnih novinark in novinarjev, za zmago javne, kakovostne, profesionalne, pokončne in neodvisne radiotelevizije," je ob začetku shoda izpostavila novinarka Radia Slovenija Tatjana Pirc.

Shoda so se med drugim udeležili novinarka Miša Molk, slovenski športni strelec Rajmond Debevec, pesnik in pisatelj Andrej Rozman Roza ter TV-voditelj Marcel Štefančič, ki so spregovorili o pomenu izglasovanja novele zakona o RTVS na nedeljskem referendumu. Za glasbene točke pa so med drugim poskrbeli Vlado Kreslin, Rudi Bučar, Zoran Predin in Fed Horses.

Dogodek so organizirali Društvo novinarjev Slovenije, Mirovni inštitut, Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja, Zavod za kulturo raznolikosti Open in prijatelji kampanje RTV je zakon.

Dogajanje si lahko ogledate na tej povezavi ...

shod ZA RTV | Avtor: Anže Petkovšek Shod pred referendumom v podporo ZA RTV zakon. Anže Petkovšek

Komentarjev 22
  • Pierre 18:56 25.november 2022.

    Glejte Noro TV 24 prvo službi resnice in berite Demokracijo, ki piše o zamolčanem pa ste zmagali

  • rd2dmk2 08:30 24.november 2022.

    na žalost lahko delate kar hočete, izberete novinarje in direktorje, nadzornike in še koga, RTV ne bo nikoli neodvisna javna ustanova dokler bodo v njenem programu --- REKLAME. pa se pejte politiko kakor hočete, doker bodo firme vsako leto namenile ...prikaži več miljone za njihovo reklamiranje, bodo tudi imele besedo o programu, pa magari o športu. tolk. raje dam 15 € na mesec pa prepovedat vse reklame. tuto kompleto. potem pa da vidimo kdo bo direktor in kdo urednik.

  • fenix09 08:17 24.november 2022.

    RTV ne bo nikoli neodvisna. Večno bo levo trobilo. Še bolj me pa mot, da moramo za ta nekvaliteten levičarski medij prisilno plačevati.