Slovenija
13 ogledov

Pred sejo vlade naj bi prišlo do kratkega stika

Dejan Židan Anže Petkovšek
Pred sejo vlade se vrh koalicije ni uskladil glede odprtih vprašanj o davčnem prestrukturiranju. Neuradno je prišlo do kratkega stika, ki naj bi ga zanetil pogovor o Luki Koper.

Predsednik SD Dejan Židan je dejal, da je sestanek vrha koalicije pred sejo vlade trajal je deset minut. Neuradno je prišlo do kratkega stika med predsednikom vlade in koalicijskimi partnerju, domnevno zaradi zadnjega dogajanja v Luki Koper, poroča STA.

Na ministrstvu za finance so dejali, da do formalne uskladitve osnutka predlogov v okviru t. i. mini davčne reforme ni prišlo, konkretnih spreminjevalnih predlogov na predlog ministrstva za finance pa ni bilo.

Židan je po sestanku predsednikov in vodij poslanskih skupin koalicijskih strank izrazil upanje in prepričanje, da se bo koalicija glede "razbremenitve delovnih ljudi" dogovorila. Še enkrat je ponovil, da so se koalicijski partnerji že prej uskladili glede razbremenitve izplačil za delovno uspešnost, kot so nagrade ter božičnice in 13. plače. Ta plačila se tako po Židanovih besedah ne bodo štela v dohodnino, bodo pa od njih obračunani socialni prispevki.

V stranki se jim zdi zelo pomembno, da tisti, ki dobijo minimalno plačo in delajo nadure ali opravljajo kakšno dodatno delo, ne padejo v višji dohodninski razred. Po njegovih besedah ne bi smeli iti v razbremenjevanje tistih, ki njim gre najbolje, saj tisti, ki jim gre slabše in jih je še vedno veliko, tega ne bi razumeli. Poskrbeti pa bi bilo treba tudi za razbremenitev srednjega razreda.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.