Slovenija
179 ogledov

Pred sodnico zaradi smrti na cesti H1

Blaž Mirt v renault modusu trka z audijem, ki ga je vozil Aleksander Polovič, ni Jerca Božič Kranjec
Sojenje. 30. junija 2009 je v prometni nesreči, ki naj bi jo zakrivil Aleksander Polovič, umrl Blaž Mirt.

Novo mesto. Danes bo po dobrih dveh letih od prometne nesreče na prehodu hitre ceste H1 na novo avtocesto pri Hrastju, v kateri je umrl Blaž Mirt, na zatožno klop okrožnega sodišča sedel Aleksander Polovič.

Mirt, takrat 39-letni policist in posavski ljubiteljski fotograf, je usodnega dne proti Novemu mestu vozil renault modusa, ko se je iz nasprotne smeri z audijem pripeljal prav tako Posavec Aleksander Polovič, direktor AFP. Poloviča naj bi zaradi neprimerne hitrosti zaneslo na nasprotni vozni pas, kjer se je zaletel v modusa in ga odbil v tovornjak, ki je vozil za njim.

Nedokončana avtocesta

Nesreča na nedokončanem delu avtoceste se je zgodila ravno na dan, ko je Patrick Vlačič, minister za promet, na Otočcu dolenjskim gospodarstvenikom obljubil, da bo avtocesta dokončana čez eno leto. Kot je dejal takrat, sta bili glavni oviri za nedokončanje pridobitvi zemljišč avtoprevozništva Kovačič in družine Lužar. Statistika je pokazala, da je na tem nedokončanem delu avtoceste vsaka dva meseca umrl en človek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.