Slovenija
44 ogledov

Pred sodnika še en propadli mariborski gradbinec

slovenija 24.09.2007, sodstvo, sodna dvorana, kladivo, sodniki, sodisce, foto: I iStockphoto
Na zatožno klop sedel Miroslav Temnik. Ogoljufal naj bi podizvajalca.

Na mariborskem sodišču je bil danes predobravnavni narok, v katerem se je na zatožni klopi znašel nekdanji direktor Stavbarja Gradenj Miroslav Temnik. Tožilstvo mu očita kaznivo dejanje poslovne goljufije. Obtožnica ga bremeni, da je v letih 2008 in 2009 preslepil podjetje Possehl iz Maribora. Zagotovil naj bi mu namreč, da ga bo kot podizvajalca poplačal, čeprav naj bi vedel, da zaradi finančnega stanja Stavbarja to ne bo možno. Leta 2010 je Stavbar končal v prisilni poravnavi, leto kasneje pa v stečaju.

Krivde ni priznal

Če bi krivdo priznal, mu je tožilstvo ponudilo dve leti zapora, oškodovanec pa od njega zahteva še neizplačanih 154.500 evrov. Temnikova obramba zatrjuje, da je bila ta terjatev v prisilni poravnavi priznana in da bi moral biti v skladu s tem znesek 70 odstotkov nižji. Dodaja, da Temnik pogodb ni podpisal; pri poplačilih pa da je računal na prihodke iz odprtih poslov, a zaradi krize niso bili realizirani. Glavna obravnava se začne maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.