Slovenija
100 ogledov

Pred tekmo so se tepli Grki in Slovenci

evropska liga maribor panathinaikos slavje Saša Despot
V Ljudskem vrtu v Mariboru so imeli policisti včeraj kar nekaj dela. Že pred tekmo med NK Maribor in Panathinaikosom iz Grčije, so se stepli navijači. Policisti so po lastnem načrtu opravili varovanje javne prireditve.

Težave z navijači so se začele že na mejnem prehodu Gruškovje. Policisti so namreč zaradi neizpolnjevanja pogojev za vstop v državo zavrnili štiri državljane Republike Hrvaške. Na cestnih komunikacijah iz smeri Avstrije proti Mariboru pa so ustavili tudi več osebnih vozil, v katerih se je nahajalo 16 avstrijskih državljanov. Ugotovili so, da so imeli s seboj navijaške rekvizite, ščitnike za zobe in črne prekrivne kape, niso pa posedovali vstopnic. Zato so tujce zavrnili, trem pa so izdali plačilne naloge, ker s seboj niso imeli dokumentov.

Pretepali so se pred tekmo

Že pred tekmo pa se je med grškimi in slovenskimi navijači vnel pretep. Najprej je v Vetrinjski ulici prišlo do pretepa med 20- ter 22-letnima državljanoma Slovenije in 33-letnim državljanom Grčije. Grk je bil v pretepu telesno poškodovan. Pomoč pa so mu nudili tudi reševalci,  a je prevoz v bolnišnico odklonil. Slovenska državljana pa so pridržali.

Do pretepa pa je prišlo tudi okoli 19.30 v križišču Strossmayerjeve in Gregorčičeve ulice. Spopadlo se je 30 grških in okoli 100 slovenskih državljanov.

Policisti so nemudoma intervenirali in pri tem zoper večje število neznanih oseb uporabili prisilna sredstva. Policisti so prijeli 12 slovenskih državljanov, starosti od 19 do 30 let, in jih pridržali. Ostali kršitelji so se razbežali. Med prireditvijo so policisti trem grškim državljanom zasegli manjše količine prepovedane droge konoplje, enemu nož in enemu kovinski bokser, so še sporočili s Policijske uprave Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.