Slovenija
21 ogledov

Pred toplim tednom še kakšna ploha

pomladno sonce, toplo, sončna očala Shutterstock
Naslednji teden bo načeloma suh in topel, popoldanske temperature bodo do 20 stopinj Celzija. Danes pričakujemo še kakšno ploho, ponoči pa se bo zjasnilo. "Naslednja možnost za dež je naslednji vikend," je povedal dežurni meteorolog Benedikt Strajnar.

Naslednji teden nas čaka kar suho in toplo. Ponedeljek, torek in sreda bodo sončni, v četrtek bo nekaj več oblačnosti, v petek bo prav tako sončno, konec tedna pa so meteorologi zaznali "signal za padavine. Za zdaj gre za majhno količino, več pa bo znanega tekom tedna," je za zurnal24.si pojasnil Benedikt Strajnar iz Agencije za okolje RS.

Popoldne in ponoči se bo zjasnilo

Včeraj je bilo spremenljivo, ponoči so se pojavile padavine, a količinsko malo dežja. Danes je sprva napovedana spremenljiva oblačnost, tu in tam nekaj dežja oziroma kakšna ploha. Gre predvsem za severni in severovzhodni del Slovenije, "a to se pač spreminja," je še povedal Strajnar. Popoldne in ponoči se bo zjasnilo.

Suša: ni še vse izgubljeno

Suša je sicer že zaznana, resnejše posledice pa se bodo pokazale, "ko bo rastje začelo poganjat. Ocenjujemo, da bi zemlja potrebovala približno sto do dvesto milimetrov dežja, da bi se vodna bilanca uravnala," so nam še povedali na Arso in dodali, da bi nekajdnevno močno deževje popravilo suho stanje. "Je pa dejstvo, da kratko- in srednjeročne napovedi tega ne napovedujejo," je še povedal dežurni meteorolog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.