Slovenija
22003 ogledov

Pred vlado danes pomembna odločitev

vlada janez janša brdo seja vlade Vlada RS
Vlada bo danes potrjevala sedmi protikoronski paket. Minister Počivalšek o tem, kaj bo vseboval.

Sedmi protikoronski paket bi morala vlada sprejeti že v sredo, a do tega ni prišlo. Več odprtih vprašanj je ostalo neusklajenih, saj na sestanku predsednikov koalicijskih strank ni bilo predsednika stranke DeSUS Karla Erjavca.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v Odmevih TV Slovenija potrdil, da zamrznitev minimalne plače ni v PKP7. Kot je pojasnil, si je prizadeval za kompromis med delodajalci, delojemalci in državo, a do dogovora ni prišlo. Ob tem je dodal, da ga skrbi, kaj to pomeni za najbolj ogrožena delovna mesta.

Sedmi protikoronski paket prinaša spremembe tudi glede fiksnih stroškov. "Kapico smo za tiste, ki so bili popolnoma zaprti, torej so imeli nad 70-odstoten upad v zadnjih treh mesecih, dvignili na 2000 evrov na zaposlenega," je povedal.

Zakon prinaša tudi ukrep, vreden 70 milijonov evrov, ki bo naslavljal upokojence. Novost sta tudi dve nedelji v letu, ko bi trgovine lahko bile odprte, in sicer zadnja in prva nedelja v letu.

Ali bo to zadnji protikoronski sveženj, glede na to, da se nekateri ukrepi podaljšujejo do junija 2021, je težko napovedati. "Naredimo vse, da krizo čim prej omejimo in pridemo do zadnjega svežnja," je dejal Počivalšek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • alibaba40 14:25 19.december 2020.

    odlično vlada. radikalnim levičarskim teroristom se je popolnoma odpeljalo, saj že od jutra žolčno komentirajo in pljuvajo, kar je čudovita novica, saj pomeni, da so ukrepi izvrstni, kakšen fantastičen dan.

  • Avatar ovca
    ovca 13:47 19.december 2020.

    https://necenzurirano.si/clanek/mnenja/ta-vlak-smrti-je-treba-zaustaviti-analiza-835119

  • onxxx 13:25 19.december 2020.

    Vlada ves čas pozablja na invalide kot da niso za nič prikrajšani. Tudi njim bi lahko namenili kakšen dodatek.