Slovenija
35 ogledov

Predaja žezla?

Ernest Gortan, ki je v Koreličevi eri Luke veljal za “prestolona-slednika”, naj Žurnal24 main
Nova uprava Intereurope je menda tik pred vrati; v njej pa naj bi sedeli Ernest Gortan, Marko Jazbec in Gregor Veselko.

Na Kapitalski družbi (Kad) naj bi se po naših informacijah včeraj pogovarjali o zamenjavi uprave Intereurope, ki jo po odhodu prvega moža Andreja Lovšina vodi Zvezdan Markežič skupaj s članico uprave in delavsko direktorico Ondino Jonke.

Novo (razširjeno) upravo naj bi imenoval obstoječi nadzorni svet družbe z novoizvoljenim predsednikom Brunom Koreličem na čelu. V njej pa naj bi po novem sedeli Ernest Gortan, ki je še v Koreličevi eri Luke Koper veljal za “prestolonaslednika”, Marko Jazbec (do nedavnega kandidat za vodenje potapljajočega se Istrabenza) in Gregor Veselko, izvršni direktor uprave za interkontinentalni promet.

Z zamenjavo se mudi
Zamenjava naj bi se zgodila “zelo v kratkem”, kaj več pa nam od naših virov ni uspelo izvedeti. Če bi se to uresničilo, bi se torej zgodilo še pred zamenjavo nadzornega sveta, kar je predvideno na julijski skupščini. Zdajšnji nadzorniki so bili z izjemo Koreliča imenovani pod okriljem vlade Janeza Janše in so tudi večinoma skladno s tem politično obarvani.

Gortan, ki je nekoč že bil član nadzornega sveta Intereurope, zdaj pa se kot samostojni podjetnik ukvarja s poslovnimi in logističnimi storitvami, morebitnega prevzema Intereurope ne komentira. Po nekaterih namigih naj bi ga imenovali brez javnega razpisa.

Težki časi
Intereuropa je v prvih treh letošnjih mesecih pridelala tri milijone evrov čiste izgube, prihodki od prodaje pa so bili za 27 odstotkov pod načrtovanimi. Družba je sicer za razvpiti logistični center Čehov v Rusiji, katerega vrednost naj bi po neuradnih podatkih poskočila že na 180 milijonov evrov (od sprva načrtovanih 40 milijonov evrov) pri bankah dosegla reprogram dolgoročnih kreditov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.