Slovenija
60 ogledov

Predava v času, ko bi morala biti v službi

Aleš Hojs, Borut Pahor Anže Petkovšek
Dodatna dela. Glavno šefinjo obrambne logistike v državi uradniški svet sprva ocenil kot neprimerno.

Zaposlitve. Alenka Temeljotov Salaj, generalna direktorica Direktorata za logistiko Ministrstva za obrambo RS (Mors), služi tudi s predavanji študentom na Evropski pravni fakulteti (EPF) v Novi Gorici.

Šefinja po štirih mesecih

Funkcijo generalne direktorice opravlja od lanskega novembra, ko jo je na ta položaj za naslednjih pet let imenovala nekdanja vlada oziroma tedanji minister Aleš Hojs. Na Morsu se je sicer zaposlila samo štiri mesece prej, ko ji je bila dodeljena tudi funkcija vršilke dolžnosti direktorice. “Pogodbo o zaposlitvi ima z Morsom sklenjeno za polni delovni čas za 40 ur na teden, uvrščena pa je v 56. plačni razred,” pojasnjujejo na Morsu. Osnovna bruto plača za ta razred znaša nekaj manj kot 3.800 evrov. Vladni uradniški svet naj bi jo sprva sicer ocenil negativno, kot neprimerno za opravljanje te funkcije, opozarja več virov. To naj bi bil tudi razlog, da je funkcijo opravljala kot vršilka dolžnosti direktorice. Kmalu zatem naj bi se zamenjal en član sveta, nova sestava pa naj bi jo ocenila pozitivno. Pred prihodom na Mors naj bi bila zaposlena na piranski fakulteti Gea College.

“Predava popoldne”

Temeljotov Salajeva naj bi sicer občasno na fakulteti predavala tudi v dopoldanskem času in med rednim delovnim časom, ki bi ga morala oddelati na Morsu. Njene občasne izostanke z dela pri njih posredno priznavajo tudi na Morsu. “Nekajkrat je zaradi neodložljivih obveznosti na fakulteti izkoristila redni letni dopust ali presežek ur,” poudarjajo in obenem zagotavljajo, da njihova glavna šefinja obrambne logistike svojo drugo zaposlitev opravlja izključno v svojem prostem času. “Pedagoško delo v obsegu petinskega delovnega časa na EPF opravlja zunaj rednega delovnega časa,” dodajajo.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 11:32 31.marec 2013.

    Zaradi neupravičenih izostankov iz službe in nerednega prihajanja in odhajanja z dela , takoj knjižico v roke , tako kot jo dobi vsak drug delavec. Pa kaj si ta banda predstavlja , da je držav njihova lastna firma al koji hurac !

  • ennanova 11:17 31.marec 2013.

    Še en navadni dan v banana republikiGospod X je prepisal diplomo, gospa Y je prepisala magisterij, mož Ž je po pomoti zgradil na črno vilo, misleč, da gradi kurnik, gospa W je na črno trgovala z delavci, ne da ...prikaži več bi to vedela, politik ta pa ta ne ve, kako je zaslužil 100 000 €, in je presenečen nad vsoto, ki se je znašla na njegovem računu, za ono političarko je nekdo proti njeni volji ponaredil srednješolsko spričevalo, znani menedžerji so nenadoma zboleli za amnezijo, in se ne spomnijo, kam je šel denar, s katerim so upravljali, nadzorniki ničesar ne nadzorujejo in nimajo pojma, kdo je podpisal škodljive pogodbe za podjetje, katerega delovanje naj bi nadzorovali, obtoženih nikoli ni na sodišče, ker so nenadoma absolutno bolni in morajo doma počivati … Zgodba je iz dneva v dan do pičice enaka. In ljudje?http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/895-se-en-navadni-dan-v-banana-republiki

  • ARBAJTER 01:23 31.marec 2013.

    Ja kaj dela? Na kupček grebe, a nje.