Slovenija
24 ogledov

Predčasno glasovanje že danes

Predčasne volitve so edina rešitev trenutne situacije, so prepričani avtorji pet Žurnal24 main
Od danes pa do četrtka lahko med 9. in 17. uro oddajo svoj glas tisti, ki se referendumskega glasovanja v nedeljo ne bodo mogli udeležiti.

Predčasno glasovanje poteka na sedežih okrajnih volilnih komisij, torej na vseh upravnih enotah, v Ljubljani pa tudi na izpostavah Vič, Moste Polje, Šiška, Bežigrad in Center. Volivec pa lahko glasuje le na tistem volišču na upravni enoti, kjer ima prijavljeno stalno prebivališče.

S seboj morate prinesti veljaven osebni dokument, na volišču boste morali podpisati tudi izjavo, da želite predčasno glasovati. Do četrtka je možno vložiti tudi še zahtevke za posebne oblike glasovanja.

Volilna skrinjica na domu
Če se glasovanja ne boste mogli udeležiti zaradi bolezni, lahko okrajno volilno komisijo obvestite, da želite glasovati na domu in obiskal vas bo takoimenovani leteči odbor. Možno bo glasovati tudi v kraju, kjer nimate prijavljenega stalnega prebivališča, in sicer na posebnih voliščih imenovanih OMNIA. Tudi to namero morate okrajni komisiji, kjer imate prijavljeno stalno prebivališče, sporočiti do četrtka

Posebna volišča tudi za invalide
Do četrtka pa morajo zahtevek vložiti tudi volivci, ki bi želeli v nedeljo glasovati na posebnem volišču za invalide. V vsakem volilnem okraju bo namreč najmanj eno volišče, dostopno invalidom, na nekaterih voliščih pa se bo glasovalo tudi z elektronsko glasovalno napravo.








Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.