Slovenija
37 ogledov

Preden sedete v taksi, preverite, ali so cene povišali

taksi Dejan Mijović
Večina javnih prometov bo imela za praznike spremenjen vozni red. Cene pa bodo spremenili nekateri taksisti.

Na silvestrovo in božič bo večina javnih prevoznih sredstev obratovalo po nedeljskem oziroma prazničnem voznem redu.

V Ljubljani celo noč, v Mariboru skrajšan delovnik

V Ljubljani bodo mestni avtobusi v noči iz 24. na 25. december ter na silvestrovo vozili pogosteje - na silvestrovo bo obvoz na delu Slovenske ceste. Mesti avtobusi v Mariboru bodo za razliko od prestolnice na silvestrovo obratovali manj časa, a natančnega urnika še nimajo. 

Slovenske železnice posebnih spremem voznega reda vlakov ne načrtujejo, med prazniki pa sicer velja nedeljski oziroma prazničen vozni red.

Silvestrski taksi: Preverite podražitve

Nekateri taksisti bodo že tradicionalno povišali cene na eno izmed najbolj delovnih dni. 

V Ljubljani bo na primer Taksi Rondo, ki ima običajno tarifo 0,75 evra na kilometer, svoje cene od 31. decembra do 1. januarja podražil na 1,2 evra na opravljen kilometer. Na Rondoju pravijo, da bodo kot vsako leto na silvestrovo povečini delali vsi taksisti. Pri ljubljanskem Taksiju Legende, kjer se oglašujejo kot eden izmed najcenejših možnosti - 0,7 evra na kilometer,  bodo za novo leto ohranili obstoječe cene, a bodo vozili naokoli le stalne stranke: "Premalo nas je, da bi vozili vse. Klicev na splošno številko sploh ne bomo sprejemali."

Tudi v mariborskem Taxi Maribor pravijo, da tarife za novo leto ne bodo spreminjali, tarifa naj bi tako ostala 0,9 evra na kilometer. V mariborskem Mikro Taxiju bodo ceno iz dosedanjih 0,95 evra na kilometer povišali na 1,25 evra.

Najvišje cene so tudi omejene

Od letošnjega avgusta na območju Ljubljane, kjer je v preteklosti prihajalo so številnih odklonov, sicer velja odločba, da je najvišja cena za taksi prevoz za kilometer vožnje evro in pol, startnina je lahko največ dva evra, cena čakalne ure pa 20 evrov. V primeru, da vam bo taksist želel zaračunati več, se lahko obrnete na tržni inšpektorat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.