Slovenija
3 ogledov

Predlagana dražja komunala

"Dvig cen je v prvi vrsti nujen zaradi inflacije," pravi direktor mariborske kom Žurnal24 main
Komunalna direkcija je pripravila predlog cen komunalnih proizvodov in storitev za letos. Večina podražitev bo v višini dveh odstotkov, razen cene odvajanja komunalnih voda in cen pogrebnih storitev.

Komunalna direkcija je pripravila predlog cen komunalnih proizvodov in storitev za letos. O cenah, s katerimi se strinja tudi župan Franc Kangler, bodo razpravljali še mestni svetniki na odboru za komunalo, okolje in prostor ter odboru za finance, kjer bodo tudi podali svoje mnenje. Nato pa bo skupni predlog romal v glasovanje na mestni svet, ki je predvideno 29. junija. Če bodo cene potrdili, bodo veljale konec julija.

Za povečavo kliknite na sliko. © grafika Žurnal24

 
Za dva odstotka gor
Večina podražitev bo v višini dveh odstotkov, razen cene odvajanja komunalnih voda, ki se bo povišala za pet odstotkov, in cen pogrebnih storitev.

"Ni normalno, da je pokopališče v primestju dražje kot naše mestno pokopališče," razlaga Vili Eisenhut (na fotografiji), direktor mariborske komunalne direkcije.

Javno podjetje Toplotna oskrba Maribor pa uvaja nov strošek za uporabnike, in sicer števnino pri obnovi merilnikov, znesek pa bo 0,2086 evra na stanovanje in od 3,5 do 23,8 evra za ostali odjem za kalorimeter. Podjetje Veolia je želelo dvigniti ceno za vozovnico za mestni avtobus za sedem centov, a se s tem ne strinja mestna uprava.

Cene parkirnin in odvoza nepravilno parkiranih avtomobilov naj bi ostale enake.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.