Slovenija
25 ogledov

Predlog za razrešitev ravnatelja

Zloraba Profimedias
Ravnatelj malomarno opravljal svoje dolžnosti in ni dosledno izvrševal nalog.

Ravnatelj OŠ Deskle Vojko Simčič je malomarno opravljal dolžnosti in ni dosledno izvrševal nalog, ki so predvidene z zakoni in drugimi predpisi, ter vsem učencem v prostorih šole tudi ni zagotovil varnega in spodbudnega okolja, zaradi česar so v zavodu nastale hujše posledice, ugotavljajo inšpektorji Inšpektorata RS za šolstvo in šport. Predlagajo razrešitev ravnatelja.

Inšpektor  je na šoli v Desklah opravil inšpekcijski nadzor v zvezi z medvrstniškim nasiljem in v zvezi s prijavo, ki se nanaša na neizvajanje pouka predmetov kemije in biologije v 8. in 9. razredu v letošnjem in minulem šolskem letu ter ugotovil  ugotovil več kršitev šolske zakonodaje, so sporočili z ministrstva, pristojnega za šolstvo.

Ravnatelj ni bil sposoben poskrbeti za varnost učencev

Za ta inšpekcijski ukrep se je inšpektor za šolstvo odločil na podlagi velikega števila nepravilnosti in kršitev ter tudi na podlagi ocene, da mora v navedeni zadevi ravnatelj šole kot pedagoški vodja in poslovodni organ šole, ki je hkrati tudi odgovorna oseba, prevzeti odgovornost za to, da v daljšem časovnem obdobju ni bil sposoben poskrbeti za varnost učencev ter za zakonito delo zavoda.

Odločitev sveta zavoda in njihovo pisno poročilo v zvezi s predlogom za razrešitev ravnatelja inšpektorat pričakuje do 10. februarja letos.

Komentarjev 5
  • Johan Spohan 18:07 22.januar 2015.

    pa tvoje klobasanje

  • puksicd 17:18 22.januar 2015.

    Njegovo razmišljanje je čisto pravilno, če je kdo tukaj odveč, si ti, butelj neumni klobasasti. :-D

  • KLOBO 16:02 22.januar 2015.

    le še tvoje glasno razmišljanje je še manjkalo ??????????????