Slovenija
18 ogledov

Predlog za suspenz na mizi

Znak Stop policija Mojca Marot
Nič o vinjenosti. Policista, ki je pobegnil s kraja nesreče, izsledili doma.

Dornava. “Policist, ki je povozil pešca, je že izpuščen iz pridržanja,” je povedal Danijel Lorbek, direktor Policijske uprave (PU) Maribor.

Našli 10 ur po nesreči

Nesrečo, v kateri je umrl 43-letni pešec, je v noči na nedeljo v kraju Lasigovci, povzročil policist PU Maribor. S kraja nesreče je pobegnil, policisti pa so ga v nedeljo zjutraj, okoli deset ur po nesreči, izsledili na njegovem domu.

Vinjenosti ne komentira

Lorbek se je odločil šefu policije predlagati izredno prekinitev delovnega razmerja za povzročitelja, čeprav ta še nikoli ni bil kaznovan. Na vprašanje, ali mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, je Lorbek odgovoril: “Takoj ko smo ugotovili, da je povzročitelj nesreče policist, smo o tem obvestili policiste specializiranega oddelka vrhovnega državnega tožilstva. Ti so uvedli vse potrebne ukrepe.” Ni pa želel komentirati, ali je bil povzročitelj ob prihodu policistov na njegov dom vinjen.

Podrobnosti še niso znane

Kaj se je dogajalo usodnega večera, bo znano v naslednjih dneh, ko bosta končani preiskava in obdukcija umrlega. Namigovanj, da naj bi povzročitelj nesreče po cesti z avtomobilom še nekaj metrov vlekel povoženega pešca, na policiji zaradi postopka, ki še traja, niso želeli komentirali.

Smrtnih vedno več

Žrtve. Na območju PU Maribor je v prometnih nesrečah letos ugasnilo že 28 življenj, v istem obdobju lani pa le 13. Policisti te policijske uprave so do septembra obravnavali 307 nesreč s pobegom, pri čemer so bile v treh primerih tudi smrtne žrtve.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 17:33 05.november 2011.

    Ja ti so uvedli vse postopke v tako rekordnem času , da se je ta streznil !