Slovenija
24 ogledov

Predor Karavanke zaprt v obe smeri

reševalna vaja karavanke Žurnal24 main
Predor bo v noči na torek med 22. in 6. uro zaprt v obe smeri.

Popolna zapora predora je potrebna zaradi testiranja integracije novega videonadzornega sistema v predoru z nadzornima sistemoma v nadzornih centrih Hrušica in Celovec, so sporočili iz Družbe za avtoceste v RS (Dars).

Med zaporo predora bo obvoz za tovorna vozila potekal po avtocesti prek Vidma ali Gradca, medtem ko bo obvoz prek Korenskega sedla dovoljen samo za osebna vozila, za počitniške prikolice in avtodome pa na Darsu priporočajo prehod Rateče.

Moten promet tudi prihodnje dni

V prihodnjih dneh bo promet skozi Karavanke zaradi rednih vzdrževalnih del (čiščenja drenažne kanalizacije) in odstranjevanja starega videonadzornega sistema potekal izmenično enosmerno, s čakanjem pred predorom do pol ure. Takšna prometna ureditev bo vzpostavljena v sredo, četrtek in petek, in sicer med 8. in 18. uro.

Decembra bo promet zaradi navedenih del izmenično enosmerno potekal v naslednjih dneh - od 2. do 4. decembra med 8. in 18. uro ter od 10. do 13. decembra, ravno tako med 8. in 18. uro.

V primeru napovedanih snežnih padavin predvidenih vzdrževalnih del ne bodo izvajali.

Komentarjev 2
  • povejmi 20:12 25.november 2013.

    Najlepša hvala za informacijo. Opozoriti velja, da na avstrijskih avtocestah izvajajo kontrole vinjet že takoj za državno mejo, tudi pred prvim izvozom iz avtoceste.

  • Stolp 17:24 25.november 2013.

    Drugače je čez Rateče in potem malo pred Trbižem na AC primerna obvoznica tudi za osebna vozila(tudi sicer če želimo prišparati na cestnini za Karavanke). Je sicer malenkost več kilometrov a (gloede na GoogleMaps) le kako minuto ali dve dalj ...prikaži več kot ćez Ljubelj ali Korensko sedlo. Poleg tega je tudi udobneje ker ni prelaza. Seveda je za AC v Avstriji potrebna vinjeta od prvega izvoza(Arnoldstein) naprej, tako kot čez Karavanke(Šetnjakob v Rožu). Lahko pa se gre po vzporedni cesti čez Coccau, ki pa ni dosti dalj.