Slovenija
848 ogledov

Predsednica ob državnem prazniku: Izzive lahko premagamo!

volilni štab Nataša Pirc Musar Saša Despot
Pirc Musar ob državnem prazniku izpostavlja enotnost.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v poslanici ob državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti, spomnila na pogum in enotnost državljanov, ki so leta 1990 glasovali za samostojno Slovenijo, ter tedanjega vodstva. "Sreča je bila vedno na naši strani, ko smo bili enotni," je zapisala in poudarila pomen medsebojnega spoštovanja.

Kot je zapisala v poslanici, je na plebiscitu leta 1990 kot mlado dekle obkrožila "da". "Da za samostojno Slovenijo, za državo, ki je hrabro in z državljanskim pogumom stopila na pot negotovosti. Bili smo enotni in vedeli smo, da je v skupnosti moč za uresničevanje nacionalnih interesov in spopadanje z izzivi," je poudarila.

Kot nova predsednica tudi sama stopa na novo pot previdno, a s prijetnim vznemirjenjem in državljanskim pogumom. "Ker vem, da sreča pomaga pogumnim," je dodala.

"Hrabri ste bili vi, državljanke in državljani, ki ste decembra 1990 obkrožili da, hrabro je bilo tedanje vodstvo, in bili smo enotni. In sreča je bila vedno na naši strani, ko smo bili enotni," je še poudarila.

Kot je dodala, smo bili enotni v zavedanju, da imamo novo državo. "Ki jo imamo in moramo imeti radi in jo moramo braniti. Braniti njeno demokracijo, njeno pravno državo, človekove pravice, njene podsisteme, njene ranljive državljanke in državljane," je zapisala predsednica republike.

"Predvsem pa moramo spoštovati drug drugega. Veliko smo dosegli kot skupnost. In velike izzive sodobnega časa lahko premagamo le kot skupnost. S solidarnostjo, prijaznostjo in dobrotljivostjo," je poudarila.

Zagotovila je še, da si bo kot predsednica prizadevala, da bo naša država prijazen dom za vse, državljanov pa je ob prazniku čestitala z željo, "da nas njegovo sporočilo vodi na pot lepe in pravične prihodnosti".

volilni štab Nataša Pirc Musar Slovenija Na spletu zaplet zaradi nove predsednice Nataša Pirc Musar Nataša Pirc Musar Slovenija Nova predsednica: "Vstopam v prvo bojno vrsto državljanskega poguma"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 27
  • mirror 17:56 27.december 2022.

    Ona že ima vse kar si želi. Mi pa tega nikoli ne bomo imeli. Zdaj je dobila še pozornost z nastavljanjem pred kamerami. Pravniki nikoli ne pridejo v nebesa. Nebesa ima že na zemlji.

  • mirror 17:53 27.december 2022.

    Iz polne ri... je lahko s....!

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 11:01 27.december 2022.

    ne pozabimo tako kot barbika je tudi ta gospa pozivala ljudi naj se kovid cepijo in ona je javno trdila, da se je trikrat. Ali kdo verjame, da se je s pravim kovid cepivom?