Slovenija
89 ogledov

Predsednik in minister čistila gozd skupaj z junaki

Žurnalova delovna akcija Snežnik zbor prostovoljcev Borut Pahor Junak Slovenije
1/53
Reševalni pas/Twitter
Ekipa posebne "delovne brigade", ki jo je Žurnal organiziral skupaj z uradom predsednika republike in v sodelovanju s finalisti akcije Junak Slovenije, je danes zavihala rokave!

Žurnalova "delovna brigada" je v sodelovanju z domačini čistila gozd okoli gradu Snežnik. Prostovoljci so bili razdeljeni v skupine, naloge so jim razdelili prostovoljni gasilci, ki so bili koordinatorji akcije.

Pred začetkom čiščenja se je direktorica Narodnega muzeja Slovenije Barbara Ravnik zahvalila vsem prostovoljcem. Ob tem je razkrila, da v Narodnem muzeju nikomur od prostovoljcev, ki so po Sloveniji pomagali odpravljati posledice ujme, ne bodo zaračunavali vstopnine.

"Poslanstvo medijskih hiš je to, da spreminjajo svet na bolje, kar včasih pozabimo. Zato smo se se odločili za nadgradnjo projekta Junak Slovenije. Dokazali smo, da si znamo pomagati, ko je težko," je zbranim povedal direktor družbe Žurnal media d.o.o. Georg Doppelhofer.

Pahor: "Delo v gozdu je še vedno nevarno"

"Na območju parka Snežnik je skoraj 900 dreves poškodovanih, več kot 200 pa jih bo potrebno posekati. Taka akcija je izredno pozitivno sporočilo, da skupaj zmoremo veliko," je ob delu povedal minster za kulturo Uroš Grilc.

"Delo v gozdu je še vedno nevarno, zato je ob delovnih akcijah potrebno slediti navodilom organizatorja. Časa za prostovoljstvo pa bo še več let, tako ranjen je naš gozd," je predsednik Borut Pahor dejal ob robu delovne akcije, ki je skušala odpraviti vsaj delček škode, ki jo je ujma povzročila slovenskim gozdovom.

Soboto namenili čiščenju gozda

Udeleženci Žurnalove "delovne brigade" so se okoli 8:30 ure zjutraj zbrali na parkirišču pred parkom Tivoli; po uvodnih predstavitvah in spoznavanju so se z avtobusom odpeljal iz Ljubljane proti Loški dolini.

Vožnja do tja je trajala dobro uro, med potjo pa so koordinatorji predstavili predviden načrt oziroma potek dela. Ob prihodu na prizorišče čistilne delovne akcije je bilo poskrbljeno za topel napitek in prigrizek, zgodaj popoldne, med odmorom za kosilo, pa za topel obrok.

Potrebno znanje in oprema

Na delovni akciji je še posebej dobrodošlo tudi znanje in oprema gasilcev. Mnogi so s seboj zato prinesli svoje motorne žage in drugo opremo, lastna delovna oblačila in zaščitno opremo, ki pri delu pride še kako prav.

Junak Slovenije  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ob prihodu na grad Snežnik so prostovoljni gasilci (kot koordinatorji delovnih skupin) razdelili naloge. Delo so načeloma razdelili po zahtevnosti – moški so odnašali težje, polomljene veje in drevesa, ženske pa so pomagale pri nalaganju drevja na kmetijsko mehanizacijo, s katero so domačini to sproti odvažali na vnaprej določena odlagališča.

Zmagovalec znan 6. marca

Delovna brigada poteka v sklopu Žurnalovega projekta Junak Slovenije. Junak med junaki za leto 2013 pa bo znan 6. marca, ko bo častni pokrovitelj projekta – predsednik države Borut Pahor – razglasil zmagovalca med desetimi finalisti.

Komentarjev 25
  • Scott 22:11 02.marec 2014.

    Lukšić bo ženi zgradil še eno kliniko v Avstraliji, pardon v Mozirju, ona bo še naprej paciente naročala na svojo kliniko, plagiatorškova bo svojemu črnogorcu zrihtala poslov z državo še za drugih 8 milijonov €, mariborski škilasti mačkojedec si bo ...prikaži več še naprej kupoval obleke s službeno kartico, zemljarić bo naredil še kak posel za 100 milijonov €, itn, itn...vsi skupaj pa ne sežejo niti do gležnjev vsak dan pijani štefki z bajnimi milijoni v Mehiki in pritlikavcu z naloženim denarjem v Liechtensteinu in Švici.

  • Veteran 19:58 02.marec 2014.

    Na slikah sami "pravi delavci", ki menda več kot za nabirati klope niso sposobni.

  • bfilipe 14:58 02.marec 2014.

    ma dej hlapček dej zlezi temu pederastu manekenskemu v rit..pa kamero zravn vzem pa ga še od znotri posliki idiot..pa akj potem če dela..normalno je to, saj itak moramo vsi..in zakaj je to treba zdaj poveličevat s kamerami..ma bolan je model